Kok Chinese Muur Arnhem wint gouden medaille

Foto:

Arnhem – Souschef Weng Yuan Liang van het Arnhemse specialiteitenrestaurant De Chinese Muur heeft tijdens het zevende World Championship of Chinese Cuisine in Singapore een gouden medaille gewonnen.Aan het prestigieuze culinaire evenement, een soort Olympische Spelen voor topkoks uit de Aziatische keuken, werd dit jaar deelgenomen door duizend koks uit veertig landen. Er was in veertien categorieën een gouden plak te verdienen.Wen Yuan Ling (25) won met een creatie waarin kwartel, gewokte groenten en Chinese champignons de hoofdrol vertolken, goud in de categorie ‘gevogelte en groenten’. De jonge en bijzonder talentvolle kok werkt sinds een jaar als souschef bij restaurant De Chinese Muur, aangesloten bij Fine Eastern Restaurants. Daarvoor kookte hij de sterren van de hemel in het exclusieve restaurant Shang Palace, gevestigd in het vijfsterren Shangri-La hotel in Hanghzou.

Arnhem – Souschef Weng Yuan Liang van het Arnhemse specialiteitenrestaurant De Chinese Muur heeft tijdens het zevende World Championship of Chinese Cuisine in Singapore een gouden medaille gewonnen.
Aan het prestigieuze culinaire evenement, een soort Olympische Spelen voor topkoks uit de Aziatische keuken, werd dit jaar deelgenomen door duizend koks uit veertig landen. Er was in veertien categorieƫn een gouden plak te verdienen.
Wen Yuan Ling (25) won met een creatie waarin kwartel, gewokte groenten en Chinese champignons de hoofdrol vertolken, goud in de categorie ‘gevogelte en groenten’. De jonge en bijzonder talentvolle kok werkt sinds een jaar als souschef bij restaurant De Chinese Muur, aangesloten bij Fine Eastern Restaurants. Daarvoor kookte hij de sterren van de hemel in het exclusieve restaurant Shang Palace, gevestigd in het vijfsterren Shangri-La hotel in Hanghzou.

2e keer
Het is overigens niet de eerste keer dat er een gouden medaille van de vierjaarlijkse oosterse culinaire Olympics in De Chinese Muur belandt. Tijdens de editie van 2004 in Kuala Lumpur won chef-kok Wang Jian Guang goud met een garnalengerecht.
Over vier jaar wordt het World Championship of Chinese Cuisine in Nederland gehouden. Nederland kreeg na enkele spannende stemronden uiteindelijk de voorkeur boven Japan en Korea. Het is dan de eerste keer dat het evenement buiten Aziƫ wordt georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen