Meer Arnhemmers nemen de trein of bus

Arnhem – De informatiecampagne ‘stap maar in’ over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer heeft zijn vruchten afgeworpen. De afgelopen maanden heeft de gemeente Arnhem in samenwerking met de stadsregio en Breng meerdere informatiebijeenkomsten georganiseerd.

 

ArnhemDe informatiecampagne ‘stap maar in’ over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer heeft zijn vruchten afgeworpen. De afgelopen maanden heeft de gemeente Arnhem in samenwerking met de stadsregio en Breng meerdere informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Veel mensen die de bijeenkomsten bezochten, gaven aan dat zij dankzij de bijeenkomsten minder drempelvrees hebben en dus makkelijker de bus of trein nemen.

De toegankelijkheid van het openbaar vervoer is sterk verbeterd; alle bussen zijn verlaagd en voorzien van een rolstoelplank. Bovendien is een groot deel van de bushaltes verhoogd en is de reisinformatie verbeterd. In juni hebben alle mensen met een WMO-indicatie vervoer een uitnodiging gekregen voor een bijeenkomst over het toegankelijker OV. Bij deze bijeenkomsten was een bus aanwezig, zodat mensen het in- en uitstappen op hun gemak konden proberen. Ook werd er uitgebreide informatie gegeven over de OV-chipkaart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen