Lange herfstwandeling over Arnhemse landgoederen

Foto:

Arnhem – Zin in een stevige wandeling? Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseert op woensdag 21 november een lange herfstwandeling over de Arnhemse landgoederen.

Arnhem – Zin in een stevige wandeling? Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseert op woensdag 21 november een lange herfstwandeling over de Arnhemse landgoederen.

De tocht gaat door heuvelachtige bossen, langs heidevelden en landbouwgronden. Onderweg vertelt de gids over de vele bijzondere plekken op de landgoederen Mariëndaal, Warnsborn, Westerheide, Boschveld en Lichtenbeek. Ook gaat hij in op een aantal natuurverschijnselen. Zit er nog blad aan de bomen? Waarom niet (meer)?

Start

Start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van landgoed Mariëndaal, ingang Utrechtseweg (N 225) tussen Arnhem en Oosterbeek. Terug om circa 16.00 uur. Zelf lunch en drinken meenemen voor onderweg. Deelname € 4,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50. Donateurs Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen gratis op vertoon van jaarkaart. Reserveren niet nodig. Informatie: www.mooigelderland.nl of gids Peter Palstring, 06 – 47 966 663.

Statige landhuizen en oude bossen

De landgoederen Mariëndaal en Lichtenbeek vormen (samen met Boschveld) het zuidelijk deel van het landgoederencomplex Mariënborn, gelegen op de zeer heuvelachtige zuidrand van de Arnhemse stuwwal. Het is een afwisselend landschap met landhuis, bijgebouwen, boerderijen, graslanden, akkers en bossen. Verder zijn er een beukenloofgang ‘Groene Bedstee’, sprengen, beekjes en vijvers en Christuskoepel. Vergezichten tot over de Betuwe.

Landgoed Warnsborn bevindt zich op het noordelijk deel van landgoederencomplex Mariënborn. Het omvat onder meer een herbouwd landhuis (hotel Groot Warnsborn), orangerie, terrassentuin en oud parkbos met lanenzesster.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen