Programma Historische Herberg op vrijdag 9 november 2012

Arnhem – Het programma voor de Historische Herberg op vrijdag 9 november in Bezoekerscentrum Sonsbeek (van 17.00 – 19.00 uur) ziet er als volgt uit

Arnhem – Het programma voor de Historische Herberg op vrijdag 9 november in Bezoekerscentrum Sonsbeek (van 17.00 – 19.00 uur) ziet er als volgt uit

 

OPVOLGER KONING WILLEM III IN HERBERG

Zo’n anderhalve eeuw geleden verpoosde Koning Willem III twee jaar in het Arnhemse buitenverblijf Bronbeek. Hij had het landgoed gekocht voor een prijs van 75.000 gulden. Nu zwaait Kolonel der Cavalerie Gert Noordanus er de scepter als commandant van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek (KTOMMB). Hij zal in de Herberg aan de hand van deels historische dia’s sleutelmomenten uit de geschiedenis van Bronbeek belichten, de functie van het instituut anno nu benoemen, en kort vooruitkijken naar het jubileumjaar 2013.

 

JARIG ELDERVELD KOMT OVER DE BRUG

Dit jaar wordt het 40-jarig bestaan van de Arnhemse wijk Elderveld gevierd.In dit stadsdeel wonen intussen ruim negenduizend Arnhemmers. De naam Elderveld is afgeleid van het Eldensche Veld zoals op oude streekkaarten is terug te vinden. Daar kan Geert Visser u alles over vertellen. Hij is voorzitter van de Historische Kring Elden en voormalig adviseur van de Dienst Stadsbeheer. Hij beschikt over uitgebreide informatie over de historie van Arnhem in het algemeen en die van Zuid in het bijzonder. In zijn presentatie leidt hij de Herberg door een jarige nieuwbouwwijk, gebouwd op historische grond.

 

BEZOEK DE MOLENAARSWONING

Dat Arnhem niet is ontstaan aan de Rijn maar aan de Jansbeek weten we allemaal. De Witte Watermolen in het Sonsbeekpark is misschien wel het oudste gebouw van de stad. De naastgelegen molenaarswoning werd tot voor kort bewoond, maar staat nu leeg. Het zou een ideale plek zijn om er het verhaal te vertellen van de beroemde watermolen en het ontstaan van Arnhem.Zover is het nog niet. Toch mogen de bezoekers van de Herberg alvast een kijkje nemen in het huis, exclusief, in de pauze van de Historische Herberg.

 

Arnhemse Zeepkist

Tussen deze presentaties krijgen bezoekers het podium voor aankondigingen, onthullingen en oproepen vanaf de “Arnhemse Zeepkist”. Zolang het maar met de rijke historie van de stad te maken heeft.

En natuurlijk is er tussendoor tijd voor een drankje, een broodje en een heerlijke kop huisgemaakte soep.

 

Historische Herberg Arnhem. Voor iedereen met passie voor het erfgoed van de stad. Vrijdag 14 september 2012 van 17.00 tot 19.00 uur. Toegang vrij.

CONTACTGEGEVENS:

Historische Herberg Arnhem.

Bezoekerscentrum Sonsbeek

Zijpendaalseweg 24a

6814 CL Arnhem 026 – 4450660

 

Zie ook:

www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl/bezoekerscentrum/historische-herberg/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen