Strooiwagens in Arnhem uitgerust met GPS

Arnhem- Vandaag 1 november begint het strooiseizoen. De gemeente Arnhem en aannemer Verhoeve Infra staan paraat om sneeuw te ruimen en gladheid te bestrijden. Dit jaar zijn bijna alle strooiwagens uitgerust met GPS. De gemeente Arnhem heeft de beschikking over 11 strooiwagens voor wegen, 8 strooiwagens voor fietspaden, 18 sneeuwschuivers en 12 rolbezems. Dit jaar zijn de meeste strooiwagens uitgerust met GPS (Global Positioning System), een systeem dat gebruikt wordt om te bepalen waar je bent of waar een ander is. Maar met GPS is nog veel meer mogelijk. Arnhem beschikt de komende winter over een zoutvoorraad van 3000 ton.

Arnhem- Vandaag 1 november begint het strooiseizoen. De gemeente Arnhem en aannemer Verhoeve Infra staan paraat om sneeuw te ruimen en gladheid te bestrijden. Dit jaar zijn bijna alle strooiwagens uitgerust met GPS.
De gemeente Arnhem heeft de beschikking over 11 strooiwagens voor wegen, 8 strooiwagens voor fietspaden, 18 sneeuwschuivers en 12 rolbezems. Dit jaar zijn de meeste strooiwagens uitgerust met GPS (Global Positioning System), een systeem dat gebruikt wordt om te bepalen waar je bent of waar een ander is. Maar met GPS is nog veel meer mogelijk. Arnhem beschikt de komende winter over een zoutvoorraad van 3000 ton.

Duidelijkheid
Met GPS op de strooiwagens kan de gemeente op afstand allerlei gegevens bekijken en bijhouden: Zijn alle wegen van de route gestrooid? Hoeveel zout is er op een bepaalde weg gestrooid? Is het werk op tijd klaar? Hoeveel zout is er nog op voorraad? Door het gebruik van GPS neemt de hoeveelheid administratief werk af; er hoeft niet langer handmatig een logboek te worden ingevuld. GPS maakt ook het werk van de opzichters makkelijker; zij hoeven niet langer ter plekke te gaan kijken. En in geval van discussie of er op een bepaalde plek al dan niet is gestrooid, kan het systeem duidelijkheid geven.

Pekelwater in de binnenstad
Dit jaar heeft de gemeente Arnhem ook een sproeiwagen aangeschaft waarmee pekelwater kan worden gesproeid. Hiermee wordt een proef uitgevoerd in de binnenstad. De gemeente wil weten of er met deze methode minder zout de winkels in wordt gelopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen