Senioren gaan swingen op 1 okober

Foto:

Arnhem – Op 1 oktober stellen allerlei dansgroepen in Arnhem aan senioren de vraag: Mag ik deze dans van u? Verschillende instanties openen die dag hun deuren voor dans.

Arnhem – Op 1 oktober stellen allerlei dansgroepen in Arnhem aan senioren de vraag: Mag ik deze dans van u? Verschillende instanties openen die dag hun deuren voor dans.

Iedereen kan meedoen of eens ongedwongen komen kijken. Ook vinden er op diverse plekken in de stad feesten plaats met een bandje en live muziek. De entree is gratis. Nieuwsgierig? Kom dan alvast op 21 september om 12.00 uur naar winkelcentrum Kronenburg voor een voorproefje.

Overzicht van activiteiten
Een overzicht van alle locaties vindt u op http://www.sportinarnhem.nl/senioren

Initiatiefnemers Stichting Welzijn Ouderen Arnhem en Sportbedrijf Arnhem verwachten veel senioren op deze manier in beweging te krijgen.

Dansen is een leuke vorm van bewegen. Vaak merkt men niet dat het een intensieve bezigheid is waardoor het goed vol te houden is. Daarnaast doet dans vaak denken aan vroegere tijden. Op 1 oktober zijn er door heel Arnhem meer dan 14 gratis activiteiten waar senioren binnen kunnen lopen voor een optreden, voor de beleving of om zelf een dansje te wagen. In vrijwel de meeste wijken is er wel een activiteit. En ben je nu 55 of 80 jaar: Kom gerust eens kijken in een van de locaties. Dansen is voor alle leeftijden. En neem uw partner, vriend(in), buurman of buurvrouw ook mee. De thee en koffie staan voor u klaar!

Bewegen is belangrijk

Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) en Sportbedrijf Arnhem versterken dansinitiatieven uit de wijk om senioren te verleiden tot bewegen. Om beweging te krijgen in het dagelijks leven is voor senioren vaak een moeilijke opgave. Bij beweging denken ze vaak aan sport, iets wat in hun ogen en moeilijk te nemen stap is. Beweging is, vooral voor senioren, erg belangrijk. Het vermindert de kans op een val, vermindert allerlei gezondheidskwalen en is ook simpelweg erg leuk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen