IJsbeer in Arnhemse binnenstad trekt veel belangstelling

Foto:

Arnhem – Shell heeft plannen te gaan boren op de Noordpool, inmiddels is zij gestart met de eerste proefboring. Greenpeace doet er alles aan dit tegen te houden, Milieudefensie Arnhem helpt mee. Daarom stond zij zatermiddag 15 september in de Koningstraat in het centrum van Arnhem, vergezeld van een heuse ijsbeer. De beer riep de winkelende voorbijgangers op tot het steunen van de oproep aan Shell om te stoppen met deze boringen. De Arnhemmers droegen de klimaatvluchteling een warm hart toe en tekenden massaal voor deze actie. In korte tijd zijn er meer dan dan 200 handtekeningen opgehaald. De negatieve reacties waren op 1 hand te tellen. Er kwamen voornamelijk ontzettend veel positieve reacties op deze actie:”van de Noordpool moeten ze afblijven””Ik heb het al gehoord, waar kan ik tekenen” ” We hebben nog nooit zo snel zoveel handtekeningen opgehaald” bij onze acties” aldus Riemer Broekhuisen, secretaris Milieudefensie Arnhem.

Arnhem – Shell heeft plannen te gaan boren op de Noordpool, inmiddels is zij gestart met de eerste proefboring. Greenpeace doet er alles aan dit tegen te houden, Milieudefensie Arnhem helpt mee. Daarom stond zij zatermiddag 15 september in de Koningstraat in het centrum van Arnhem, vergezeld van een heuse ijsbeer. De beer riep de winkelende voorbijgangers op tot het steunen van de oproep aan Shell om te stoppen met deze boringen. De Arnhemmers droegen de klimaatvluchteling een warm hart toe en tekenden massaal voor deze actie. In korte tijd zijn er meer dan dan 200 handtekeningen opgehaald. De negatieve reacties waren op 1 hand te tellen. Er kwamen voornamelijk ontzettend veel positieve reacties op deze actie:
“van de Noordpool moeten ze afblijven”
“Ik heb het al gehoord, waar kan ik tekenen”

” We hebben nog nooit zo snel zoveel handtekeningen opgehaald” bij onze acties” aldus Riemer Broekhuisen, secretaris Milieudefensie Arnhem.

De proefboringen van Shell moeten leiden tot het winnen van de olievoorraad voor de noordkust van Alaksa en Canada. Greenpeace en Milieudefensie vinden de kans op ongelukken door het ruwe klimaat zo groot dat een grootschalige vervuiling van het gebied wordt gevreesd, met verwoestend effect op het zeeleven en daarmee de volledige daarvan afhankelijke voedselketen in het poolgebied.

Digitaal tekenen kan ook: www.stopshell.nl, hier vindt u ook meer informatie over de actie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen