Green Building Award voor Arnhem

Foto:

Arnhem – De verticale tuin aan de Bloemstraat in Arnhem heeft de Green Building Award gewonnen.

Arnhem – De verticale tuin aan de Bloemstraat in Arnhem heeft de Green Building Award gewonnen.

Een publieksprijs voor de meest bijzondere en innovatieve daktuin of groene gevel van Nederland. De verticale tuin die in 2010 is aangelegd in opdracht van gemeente Arnhem draagt bij aan een goed klimaat en vermindert de CO2-reductie. Door de omvang van 300m2 levert deze groene gevel een beeldbepalende bijdrage aan de uitstraling en leefkwaliteit van de buurt.

Wethouder Van Gastel: “Het is geweldig dat Arnhem deze publieksprijs heeft gewonnen, zeker omdat er meer dan 250 projecten zijn ingestuurd. Het laat zien dat Arnhem haar reputatie als groene stad waar maakt en de ambities die zij heeft op het gebied van duurzaamheid concreet invulling geeft. “

Green Building Award
Het vakblad Dak & Gevel Groen reikte op donderdag 13 september voor de eerste keer de Green Building Award uit. Naast de verticale tuin uit Arnhem waren ook de Hoogste Groene Gevel uit Amsterdam, Groendak LENTmark1 uit Waalsprong Nijmegen, Tuin Vaandelstraat uit Delft en de Groene Kade uit Beukenhorst-Zuid genomineerd. De genomineerde projecten zijn bezocht door een vakjury onder leiding van Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland. De jury heeft onder andere gelet op de technische uitvoering en het gebruik van innovatieve materialen, de maatschappelijke bijdrage en het ontwerp. De verticale tuin aan de bloemstraat is ontworpen door Nexit architecten i.s.m. Buro Poelmans – Reesink Landschapsarchitectuur. De aanleg is uitgevoerd door de Koninklijke Ginkel Groep.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen