Warm welkom bij provincie Gelderland, open Dag op zaterdag 8 september

Arnhem – Het opvallende pand aan de kop van de Markt in Arnhem met daarnaastde oude stadspoort kent iedereen wel. De trappen en de twee stenenpilaren springen als vanzelf in het oog. Maar wat gebeurt erdaarbinnen? De provincie Gelderland opent op zaterdag 8 septembertussen 11.00 en 16.00 uur voor iedereen haar deuren voor de jaarlijkseOpen Dag.

Arnhem – Het opvallende pand aan de kop van de Markt in Arnhem met daarnaast
de oude stadspoort kent iedereen wel. De trappen en de twee stenen
pilaren springen als vanzelf in het oog. Maar wat gebeurt er
daarbinnen? De provincie Gelderland opent op zaterdag 8 september
tussen 11.00 en 16.00 uur voor iedereen haar deuren voor de jaarlijkse
Open Dag.

Belangstellenden kunnen zelf op ontdekking gaan in het Huis der Provincie of meelopen met een van de rondleidingen. Op verschillende plekken in het Huis zijn er tentoonstellingen, films of diavoorstellingen te bekijken. De Politie Bigband Gelderland Midden treedt op om 12.30 uur en 15.00 uur op de Binnenplaats. De Open Dag van de provincie Gelderland op zaterdag 8 september sluit aan op de Open Monumentendag van zondag 9 september. Ook het Huis der Provincie uit 1954 is sinds 2007 een rijksmonument. Architect J.J.M. Vegter heeft het als totaalkunstwerk ontworpen. Architectuur, beeldende kunst en interieur zijn ontworpen met hetzelfde uitgangspunt: één gebouw voor de bevolking. Het is de moeite waard om met eigen ogen de rijke aankleding en de toegepaste kunst te bekijken.

Doorlopende activiteiten
Het thema van de Open Monumentendag is ‘Groen van Toen’. Met een film en een diavoorstelling laat de provincie zien hoe zij met het groen in de provincie omgaat. De diaserie over de betrokkenheid van de provincie bij Gelderse buitenplaatsen wordt doorlopend vertoond in sectiekamer 3. Een film over kasteel Middachten is te bekijken in sectiekamer 4/5. Voor de liefhebbers van geschiedenis draait er in de koffiekamer een film over de bouw van het Huis der Provincie en de opening door Koningin Juliana.

Ronddwalen

In de hal is er een tentoonstelling van ansichtkaarten over het Huis en het centrum van Arnhem tussen 1900 en 1960. Ronddwalen door het Huis en de opnieuw ingerichte Sabelspoort kan aan de hand van een routebeschrijving met beknopte toelichting. Wie meer te weten wil komen kan deelnemen aan één van de rondleidingen die om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur worden gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen