Laat taxi’s op busbanen Velperplein

Arnhem – Taxi’s moeten gebruik kunnen maken van de busbanen op het Velperplein. Dat stelt de CDA-fractie in vragen aan het Arnhemse college. Op dit moment moeten taxi’s nog flink omrijden als ze vanaf het Willemsplein richting Arnhem Zuid, de Schouwburg of het Airborneplein willen.CDA-raadslid Gerben Karssenberg heeft vragen ingediend waarin het CDA vraagt om een ontheffing voor de taxi’s. “Wij kunnen ons indenken dat overdag geen taxi’s langs de bushaltes op het Velperplein kunnen rijden door het drukke busverkeer,” aldus Karssenberg. “Maar na ongeveer 00.30 uur rijden er geen bussen meer. Geef taxi’s een ontheffing zodat zij ’s nachts over het Velperplein kunnen rijden. Dit zal als voordeel hebben dat taxi’s kortere, en dus voor Arnhemmers goedkopere, ritten kunnen aanbieden.” Bovendien draagt het bij aan het CDA gewenste imago van Arnhem als een gastvrije en bruisende stad, aldus de fractie.

Arnhem – Taxi’s moeten gebruik kunnen maken van de busbanen op het Velperplein. Dat stelt de CDA-fractie in vragen aan het Arnhemse college. Op dit moment moeten taxi’s nog flink omrijden als ze vanaf het Willemsplein richting Arnhem Zuid, de Schouwburg of het Airborneplein willen.
CDA-raadslid Gerben Karssenberg heeft vragen ingediend waarin het CDA vraagt om een ontheffing voor de taxi’s. “Wij kunnen ons indenken dat overdag geen taxi’s langs de bushaltes op het Velperplein kunnen rijden door het drukke busverkeer,” aldus Karssenberg. “Maar na ongeveer 00.30 uur rijden er geen bussen meer. Geef taxi’s een ontheffing zodat zij ’s nachts over het Velperplein kunnen rijden. Dit zal als voordeel hebben dat taxi’s kortere, en dus voor Arnhemmers goedkopere, ritten kunnen aanbieden.” Bovendien draagt het bij aan het CDA gewenste imago van Arnhem als een gastvrije en bruisende stad, aldus de fractie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen