Velperboest moet leiden tot dynamischer Velperweg

Arnhem -Begin deze maand heeft een grote groep belangstellenden, waaronder bewoners, huurders, gebouweigenaren en andere betrokkenen, onder de naam Velperboest een start gemaakt met een ontwikkelvisie voor de Velperweg.

Velperboest is een project van het [A]platform, als vervolg op een door de gemeente geïnitieerde bijeenkomst over leegstand op de Velperweg, afgelopen zomer. Velperboest wil van ‘onderaf’ een ontwikkelvisie voor de Velperweg tot stand laten komen, waar ideeën van de eindgebruiker en hun creatieve kracht centraal staan. Doel: de situatie en positie van de Velperweg verbeteren en leegstand verkleinen.

Meer dynamiek

Dat het initiatief van het [A]platform breed gedragen wordt, bleek wel uit de grote diversiteit aan belangstellenden die aanwezig waren bij de aftrap. De gemeente Arnhem vindt het initiatief van het [A]platform zeer waardevol en onderstreept het belang van deze initiatieven vanuit de markt. Vanuit de focus van het kantorenbeleid van de gemeente – gericht op o.a. het toekomstperspectief voor bestaande kantoorlocaties in en rond de binnenstad – ondersteunt de gemeente Velperboest. De ontwikkelvisie kan belangrijke bouwstenen opleveren voor een grotere menging van functies op de Velperweg.

 

 

Toon Verschuren - Velperboest

Beleidsadviseur Toon Verschuren


voert het woord namens de
gemeente Arnhem.

 

Velperboest

Brainstormsessie tijdens de eerste

bijeenkomst van Velperboest in 

wijncafé Le Jardin bij Robbers &
van den Hoogen.
(Foto’s: Guus Madern).
Uit de brainstormsessie kwam o.a. naar voren dat wonen en werken aan de Velperweg als positief wordt ervaren. Echter, samenhang en een uitgesproken imago ontbreken. Men ervaart de Velperweg ook als divers, maar de wens voor meer functiemenging en dynamiek is nadrukkelijk aanwezig. Ook mist men horecafuncties.

Een vervolgbijeenkomst vindt plaats in april en staat in het teken van het schetsen van potentiële ontwikkelrichtingen. Met feedback en commentaar van deze tweede bijeenkomst zal het [A]platform in juni een breed gedragen ontwikkelvisie voor de Velperweg presenteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen