Burgers en sandwiches: dit zijn de bestelgewoonten van Arnhemmers

Foto: Deliveroo

Deliveroo viert deze maand alweer zijn vierjarige jubileum in Arnhem. Sinds 2018 hebben tientallen (lokale) restaurants zich aangesloten bij het maaltijdplatform.

Ook het afgelopen jaar bestelden Arnhemmers massaal eten vanuit huis en daarom neemt Deliveroo de eetgewoonten van de Gelderse steden onder de loep.

Chicken Wings ingeruild voor burgers

Burgers blijven populair. Arnhemmers zijn voornamelijk te porren voor de Cheeseburger van Burger King. Ook de sandwiches van Subway waren erg in trek het afgelopen jaar in Arnhem.
In Arnhem blijft de Aziatische keuken populair en staat het lokale fusion restaurant Dadawan ook dit jaar in de top vijf, maar dan met de Poké Wan Chicken in plaats van de Dragon Roll.

Deliveroo’s vijf populairste gerechten in Arnhem:

  1. Chicken Curry – Fresh Food Corner
  2. Italian B.M.T.® – Subway
  3. Cheeseburger – Burger King
  4. OPA BOB – Meneer Smakers P
  5. oké Wan Chicken – Poké & Rolls Dadawan

Subway ook populair voor desserts

Naast de bekende sandwiches, zijn ook de cookies van Subway populair in Arnhem en staan deze in de top vijf van meeste bestelde desserts. In Arnhem zijn de desserts van grotere ketens als Taco Bell en Burger King populair en maakt Dunkin Donuts de top vijf af met hun bekende Donut Box met zes stuks.

Vroege(re) tijden

De bewoners van Arnhem eten wel vroeger dan voorheen. In Arnhem wordt de gemiddelde bestelling geplaatst op zaterdag om 18.46 ur terwijl de gemiddelde besteltijd daar vorig jaar lag rond 19.34 uur. Nog steeds on-Hollandse tijden, maar ietsje minder dus.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen