Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum ontvangt 50e Michelinster

Foto: De Kromme Dissel

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum heeft de unieke prestatie neergezet om vijftig achtereenvolgende jaren de trotse bezitter te mogen zijn van één Michelinster. Op maandag 29 maart was de Michelinster opnieuw aan het restaurant toegewezen tijdens de sterrenceremonie van Michelin Nederland.

Het sterrenrestaurant heeft hiermee het eigen record verbroken en is de aanvoerder voor de langste aaneengesloten periode als sterbezitter in Nederland. Dit is een zeer bijzondere en unieke prestatie.

Ongeëvenaarde prestatie

disselNiet eerder slaagde een Nederlands restaurant erin om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van één Michelinster. Restaurant De Kromme Dissel heeft hiermee opnieuw een record gezet. “Het is een feest voor de zintuigen dat Michelin het restaurant al vijftig jaar waardeert met een ster,” vertelt Tonny Berentsen, Chef-kok De Kromme Dissel, die enorm trots is op zijn team.

“We zijn ook ontzettend blij dat ondanks de coronacrisis en de sluiting van het restaurant ons talent, ons aanpassingsvermogen en onze engagement gezien wordt. Het waren toch enkele spannende weken en de ontlading is groot. We hopen dat we snel de deuren weer open mogen zetten en dit samen met onze gasten groots kunnen gaan vieren,” aldus Berentsen.

Livestream sterrenceremoniedissel

De sterrenceremonie vond twee maanden later dan normaal plaats en middels een livestream vanuit DeLaMar Theater te Amsterdam. Het team van restaurant De Kromme Dissel heeft in spanning vanuit het restaurant in Heelsum de livestream gevolgd. Tegelijkertijd werden vaste gasten, familie, vrienden en overige belangstellende op de hoogte gehouden via Instagram en Facebook. Hoewel het team deze unieke prestatie het liefste vanuit het DeLaMar Theater had willen vieren, maakt deze aanpassing de beloning niet minder bijzonder en exclusief.

Jubileumjaar

Om de unieke prestatie en dit prachtige jubileumjaar te vieren en te delen met iedereen, heeft het team van De Kromme Dissel verschillende jubileumacties bedacht. Natuurlijk binnen alle mogelijkheden. “We werken aan prachtige jubileumgerechten om deze fantastische prestatie te vieren met de gasten wanneer deze weer welkom zijn. Deze gerechten zullen op korte termijn al worden aangeboden middels ons exclusieve De Kromme Dissel In Room Dining Special, waarbij gasten op hun hotelkamer kunnen genieten van onze creaties. Daarnaast hebben we een Fletcher Smaak Tour opgezet.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden