Black en Bianco waarschuwt voor mogelijke manipulatie van hun RED Merlot

Foto: Balck&Bianco

Leverancier Black en Bianco waarschuwt mensen om flessen RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 te controleren. Mocht er in plaats van een originele zwarte kurk met Black and Bianco logo een beige kurk op de fles zitten, dan is voorzichtigheid geboden.

In België is iemand overleden na het drinken van deze wijn met een andere kurk.

Fles was gemanipuleerd

Black en Bianco is pas vorige week op de hoogte gebracht door de Belgische politie van deze gebeurtenis. Het bleek daarbij te gaan om een fles RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 met lotcode L8 198 en EAN code 8718657781082. Uit onderzoek bleek dat deze fles was gemanipuleerd. In plaats van een originele zwarte kurk met Black en Bianco logo zat er een beige kurk in de fles.

Voorraad uit voorzorg gecontroleerd

Ondanks dat hiervoor geen aanleiding is, zijn alle flessen van de RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 in het voorraad van Black and Bianco uit voorzorg gecontroleerd op manipulatie. De wijn leverancier heeft geen afwijkingen kunnen vinden. Het bedrijf roept mensen op, die deze wijn hebben, om de flessen te controleren.

Bij vakhandel of als relatiegeschenk

Deze wijn is in België alleen via één online partner van Black en Bianco verkocht. In Nederland zijn deze flessen verkrijgbaar bij de beter horeca, de vakhandel en ook online. Ook is het mogelijk dat je de fles als relatiegeschenk hebt ontvangen.

Check capsule en kurk

Als deze flessen géén zwarte capsule met logo bovenop de hals hebben en/of geen zwarte kurk met Black en Bianco logo (zie afbeelding hieronder), dan adviseert het bedrijf contact op te nemen met de autoriteiten. Bij twijfel kun je het product ook terugbrengen naar de winkel waar je het product gekocht hebt.

Voor meer informatie

Voor meer informatie over deze productwaarschuwing van Black en Bianco voor de RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 is het advies om contact op te nemen met de leverancier via telefoonnummer 040 – 34 000 31 of per e-mail via [email protected]. Bij Black en Bianco kun je hier kijken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden