Momentje Arnhem: Sanne

In ‘Momentje Arnhem’ benaderen
wij opvallende of bijna onzichtbare, en andere interessante mensen, in de hoop
ze te mogen verleiden tot een geïllustreerd interview, hopende dat ze ons
willen verrijken met een glimp van hun leven. Onderhoudende verslagen die
illustreren dat ieder mens een deur opent naar een andere wereld.    

Naam                          : Sanne
Status                         : Het geluk najagend
Studie/beroep        : Cultureel antropoloog/Socioloog

Wat ben je (kun je) met deze studie?
Sanne is een specialist op het gebied van seksualiteit en gender-relaties (man/vrouw). Zij is gespecialiseerd in andere culturen dan de Nederlandse cultuur.

Wat zijn je werkzaamheden als Cultureel antropoloog/Socioloog?
Onder meer het werken met ontwikkelingsorganisaties. Het helpen zelfredzaam maken van de doelgroepen op institutioneel niveau (organisaties die dat mogelijk maken) . Zo heeft Sanne gewerkt bij een lobby-organisatie met als doel de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen en daar bewustzijn voor te creëren. Ook heeft ze met een internationale jongerenorganisatie gewerkt en daar trainingen gegeven over culturele verschillen, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Huidige werkzaamheden:
Op dit moment doet Sanne, in opdracht van VSO-Netherlands, ontwikkelingswerk in Cambodja. Ze werkt samen met lokale Ngo’s*  in Cambodja om ze te helpen de impact van hun projecten te vergroten. Impact in de zin van meer lokale mensen bereiken en de projecten duurzamer te maken.

*Niet gouvernementele organisaties: Georganiseerde groepen van vrijwilligers die geen winstoogmerk hebben. 

Wat is jouw beroepsmatige toekomstvisie/toekomstwens?
“Mijn beroepsvisie hangt samen met mijn persoonlijke visie. Ik leeft om nieuwe dingen te ervaren en te leren, en het liefst op zoveel mogelijk plekken in de wereld.”

Wat is jouw persoonlijke toekomstvisie/toekomstwens?  
“Zie voorgaande. Met de toevoeging dat het mijn uiteindelijke wens is om een inspiratiebron voor een ander te mogen zijn.”

y19rj1o8qa523a9bg682kbru1

Heb je hobbies?  
“Ja, Latin dance met in het bijzonder salsadansen. Maar ook vele andere stijlen waaronder merengue en bachata. In de hoofdstad van Cambodja , Phnom Penh, heb ik een groepje georganiseerd dat één keer per week in een toeristenkroeg salsa danst. Salsa staat ver weg van de cultuur in Cambodja. Het lijfelijke, seksueel getinte dansen staat in contrast met het behoudende niet lijfelijke uit de traditionele danscultuur in Cambodja. Verder doe ik sinds een jaar enthousiast aan vechtsport (Kickboksen, M.M.A. (Mixed martial arts) en Krav Maga). 

Wat is je passie?
“Andere mensen, andere culturen.”

ygssehicnylzzf02qbixm7da0

Kleding/mode:  
Overwegend merkloos. Sanne vindt het leuk om verschillende stijlen te combineren. “Bij het werken in en reizen door verschillende landen vind ik het boeiend om de verschillende modestijlen en trends te zien.”

Muziek: 
1. “Latin muziek. Om de mooie harmonieën en om de lekkere ritmes die het zo heerlijk dansbaar maakt.”

2.“Michael Franti  (zanger, mixed reggae -achtig met latin invloeden). Muziek met een boodschap. Mooi en leuk om op te dansen.”

Films:
“De arthouse film ‘ONCE’ uit Ierland. Basaal gemaakt met enkel 2 camcorders. Een geweldige, integere mooie film.”                        

Boeken:
“Huwelijksreis in hijab. Het verhaal van een Canadese vrouw die samen met een homovriend als ‘stel’ door Iran reist. Een indrukwekkend boek/reisverslag.”

o00ej800ymg1kntc9isyti50x

Wie is er op dit moment voor jou een belangrijk persoon?
“Mijn mama.”.

Waarom?
“Op het moment dat je aan de andere kant van de wereld bent dan besef je hoe onvoorwaardelijk de liefde van je ouders is (Ik hoop in de toekomst ook als mama deze liefde uit te kunnen dragen.).”

Heb jij een persoonlijke boodschap voor deze persoon?
“Ik zou je het liefste in een doosje willen doen. En dan telkens even kijken. Heel voorzichtig even kijken. En dan telkens even kijken. En een zoen.” (Annie M.G. Schmid/) .

-Bedankt Sanne. Bij deze mag je op je eigen ingegeven manier deze column afsluiten. –  “Don’t forget to smile whenever you can!!”

Auteur: Rick Herrera
Foto’s  : Rick Herrera

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws via twitter? Volg ons op @Arnhem_nieuwsnl


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen