112

Eerste actie Interventieteam Arnhem op ’t Broek

Foto: pixabay

De eerste controle van het Arnhemse interventieteam op bedrijventerrein ’t Broek leverde veel drugs en andere illegale handelswaar op. Het team trof gisteren, 26 november, onder meer chemicaliën aan die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs.

Die vondst leidde gisteravond tot de aanhouding van een Arnhemmer.

Veel gevonden

In de woning in Arnhem-Zuid, waar de verdachte verbleef, waren ook goederen aanwezig die vermoedelijk bedoeld zijn voor de productie van soortgelijke drugs. Tijdens de actie op het bedrijventerrein stuitte het team op 26 november ook op een grote hoeveelheid lachgas, een gestolen auto, gestolen auto-onderdelen en illegale erectiepillen. De belastingdienst vorderde ook een openstaand bedrag van 53.000 euro. Het interventieteam is nog bezig met diverse onderzoeken.

‘We moeten ze de voet dwars zetten’

Burgemeester Marcouch: “Criminelen profiteren van locaties waar zij zich onbespied wanen. Willen wij van hen af, dan moeten we ze de voet dwars zetten met acties als deze, op bedrijventerreinen.” Daarom is gisteren het Arnhemse interventieteam gestart. Het team bestaat uit de Politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem. Het team werkt nauw samen met andere overheidspartners, zoals de Belastingdienst, Douane, Liander en ODRA. Ook ISZW (inspectie sociale zaken en werkgelegenheid) en NVWA (Nederlandse voedsel en warenautoriteit) ondersteunen het interventieteam. Met de actie wil het interventieteam een beeld krijgen wat voor een soort bedrijven zijn gevestigd op het bedrijventerrein en of deze bedrijven zich houden aan de afgegeven vergunningen en wettelijke bepalingen.

Breed georganiseerde misdaadbestrijding

De actie van 26 november was de eerste uit een lange reeks. “Tegenover georganiseerde misdaad hebben wij deze breed georganiseerde misdaadbestrijding hard nodig. De georganiseerde criminaliteit probeert de bovenwereld mee te sleuren met fout geld, intimidaties, chantage en bedreigingen. Dat is gevaarlijk en ondermijnt een eerlijke samenleving met faire handel en horeca. Daarom willen we het uitbannen,” aldus burgemeester Marcouch. Hij vervolgt: “Ik wil onze partners in het interventieteam complimenteren voor hun saamhorige en doortastende optreden.”

Oren en ogen open houden

Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers oren en ogen open houden. Weet of ziet u iets, neem dan contact op met de politie (0900-8844), zo benadrukt het hele team. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen