Eenmalig extraatje voor mensen met laag inkomen

Arnhem geeft mensen met een laag inkomen nog dit jaar een financieel extraatje. Het gaat om een bedrag van 70, 90 of 100 euro.

Een echtpaar krijgt eenmalig € 100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70.  De gemeente zal het extraatje automatisch uitkeren, nog voor de kerst. Mensen die een aanvulling op hun AOW krijgen vanuit de Sociale Verzekeringsbank (SVB) krijgen de eenmalige uitkering automatisch van die SVB.
 
110% sociaal minimum
De tegemoetkoming is bedoeld voor bijstandsgerechtigden en voor mensen, die een inkomen hebben van maximaal 110% van het sociaal minimum  (op 1 september 2014). Dat betekent dat naast mensen met een bijstandsuitkering ook werkende of andere uitkeringsgerechtigden met een laag inkomen in aanmerking komen. 
Concreet komen voor de tegemoetkoming in aanmerking: gehuwden met een inkomen tot € 1495,44,  alleenstaande ouders met een inkomen tot €1345,89 en alleenstaanden met een inkomen tot € 1046,80.
 
Automatisch
De gemeente kan het extraatje automatisch uitkeren omdat vrijwel iedereen die daarvoor in aanmerking komt een Gelrepas heeft en dus bekend is. Wie op grond van zijn/haar inkomen in aanmerking denkt te komen voor de eenmalige uitkering maar geen Gelrepas heeft, moet zich alsnog bij de gemeente aanmelden. Dat gaat het snelste door een Gelrepas aan te vragen via www.arnhem.nl/gelrepas. Telefonisch aanmelden kan ook via 0900-1890. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen