Open dag Stadsblokken-Meinerswijk Arnhem trekt bekijks

In de gebieden Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem wordt gewerkt aan de grootste achtertuin van Europa. Een gedeelte is onderdeel van Ruimte voor de Rivier. Zaterdag 12 april was er een open dag en trokken veel Arnhemmers er op uit. 

Met een pontje konden belangstellenden op een snelle manier vanaf de stad naar De Praets, hier stond een huifkar klaar die een route reed door het gebeid. Op deze manier werd geen enkele activiteit overgeslagen. Tientallen betrokken bewoners en organisaties presenteerden hun huidige en toekomstige activiteiten. 
sgg7n6fee0tujdwnjbqu64ny7
GMB-Van Oord gaf uitleg bij de werkzaamheden over de te graven geul, die deel uitmaakt van het programma van Rijkswaterstaat om het rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen én tegelijk aantrekkelijker te maken.
Centrum van de activiteiten was de oude steenfabriek in Meinerswijk, het was hier de hele dag een komen en gaan van mensen. Maar ook in de haven van Coers was meer dan voldoende aanloop voor de presentaties. Oud-burgemeester Pauline Krikke onthulde bij de steenfabriek drie zitbanken. Deze banken waren het afscheidscadeau van de stad na haar aftreden.
De foto’s geven een impressie van de open dag op 12 april (foto’s © Arnhem Nieuws)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
gs3u534b6bujiyvhnn3yfah7u
imyp7lh3v9mcw6ea1ejv4g2x7
jmvxry657yk41pm22qvvzf3dr
htxeph47vhh9v9ml6iyohlxxk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen