112

Arnhemmer tweeënhalf jaar cel in voor poging doodslag

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van dertig maanden voor poging doodslag. De man sloeg duwde het slachtoffer naar de grond en bleef met veel kracht op het hoofd slaan.

Het slachtoffer liep door de klappen zwaar hersenletsel op.

Twee buurtbewoners hielpen slachtoffer

De mannen kenden elkaar van vroeger. In de avond van 11 maart 2023 duwde de man het slachtoffer naar de grond. Het slachtoffer raakte bewusteloos. Desondanks sloeg en stompte de man met veel kracht op het hoofd van het slachtoffer. Hij trapte ook tegen zijn lichaam. Twee buurtbewoners zagen het geweld en trokken de man van het slachtoffer. De man verdween en liet het slachtoffer achter. Met behulp van camerabeelden en getuigenverklaringen kon de politie de identiteit van de man vaststellen.

Grote kans op overlijden

Door het intense geweld raakte het slachtoffer zwaargewond. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis. In eerste instantie leken de verwondingen mee te vallen, omdat de klappen weinig zichtbare sporen hadden achtergelaten. Later bleek dat het slachtoffer zwaar hersenletsel en twee gebroken nekwervels had, waardoor een spoedoperatie nodig was om zijn leven te redden. De kans op overlijden was zelfs na de operatie nog meer dan 50 procent. Daarna volgde een maandenlange revalidatie. Het is niet duidelijk of het slachtoffer volledig zal herstellen.

Poging tot doodslag

De rechtbank legt een hogere straf op dan de eis van de officier van justitie. De rechtbank veroordeelt de man voor poging doodslag in plaats van voor zware mishandeling. De man bleef met enorm geweld op het bewusteloze slachtoffer inslaan, waardoor de rechtbank van mening is dat hij de dood van het slachtoffer op de koop toenam. De rechtbank veroordeelt de man daarom tot dertig maanden (tweeënhalf jaar) gevangenisstraf met aftrek van de tijd die hij al in voorarrest zat.

Schadevergoeding

De man mag geen contact meer zoeken met zijn slachtoffer en moet aan hem een schadevergoeding van €16.000,- betalen voor de geleden materiële en immateriële schade betalen.

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen