112

Burgemeester Marcouch sluit per direct smartshop aan de Hommelseweg

Foto: Gemeente Arnhem

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft vrijdagochtend per direct de smartshop gesloten aan de Hommelseweg. Hier zijn afgelopen woensdag onder meer een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, zo bleek bij een integrale actie in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.

In totaal zijn die dag in Arnhem drie smartshops doorzocht, waarbij uiteenlopende materialen zijn gevonden die nodig zijn voor handel in (hard)drugs. Bij de smartshop aan de Hommelseweg heeft het team bovendien ook harddrugs aangetroffen, naast henneptoppen en hasj. Daarop besloot de burgemeester deze smartshop zo snel mogelijk aan te pakken.

Veilig thuis voor kinderen

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Deze smartshop sluit ik wegens de harddrugs. Wij willen in Arnhem sowieso geen smartshops die in onze wijken criminelen helpen met opslaan, versnijden en dealen van drugs. Onze kinderen hebben een veilig thuis nodig met een goede school in een fijne buurt – niet de gewelddadige omgeving van drugsdealers waardoor zij doorlopend angstig over hun schouder moeten kijken.’

Offensief

De sluiting van de smartshop met harddrugs onder de toonbank hoort bij het brede offensief in Arnhem tegen de ondermijnende criminaliteit die de normale bovenwereld corrumpeert met fout geld voor koerieren, witwassen en andere diensten die jongeren van kwaad tot erger brengen. Intussen zijn meerdere panden en ondernemingen gesloten die misbruikt worden voor ondermijnende criminaliteit, al dan niet na integrale controles door het Arnhemse interventieteam.

Jonge dealers aangehouden

In de omgeving van de Steenstraat, waar de nu gesloten smartshop opereerde, zijn veel zorgen over de drugsproblemen in deze wijk. Ook zijn er de laatste weken meerdere zeer jonge dealers aangehouden van nog geen zestien jaar. Marcouch: ‘Ouders, buren en ondernemers, help ons de kinderen te beschermen. Laten wij met elkaar van onze wijken opvoedwijken maken, geen drugswijken.’

Melden helpt

Veel controles en herstelwerkzaamheden zijn het gevolg van meldingen, direct of indirect. Signalen van ondermijnende criminaliteit of andere verdachte omstandigheden zijn zeer welkom; bij de politie via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen