112

Burgemeester Marcouch sluit drugswoning Johan de Wittlaan

Foto: Gemeente Arnhem

In de ochtend van 21 januari sloot burgemeester Ahmed Marcouch een drugswoning aan de Johan de Wittlaan. Daar is voor de tweede keer in twee jaar tijd een hennepkwekerij aangetroffen.

De woning blijft voorlopig voor drie maanden gesloten.

Diefstal van stroom

De huurder wordt verantwoordelijk gehouden, ook voor diefstal van stroom. De gemeente is nog op zoek naar de eigenaar van de drugswoning die in het buitenland verblijft. De politie kwam de professionele kwekerij die waarschijnlijk gebruikt werd voor het opkweken van nieuwe planten, op het spoor door een melding uit de buurt. Zo ontdekte de politie vanochtend door een anonieme tip ook een hennepkwekerij op de Rosendaalsestraat in Arnhem.
“Tegen deze betrokken en waakzame bewoners zeg ik: Dank u wel. Inwoners die melden, zijn goud waard voor onze veiligheid. Want hennepkwekerijen leiden tot onveiligheid voor de buren met een serieus gevaar voor brand en explosie. Door deze grote helpers weren wij ook de ontwrichtende criminaliteit uit onze levendige buurten en wijken en laten het goede bloeiende leven toe. Blijf dus melden, want onze politie en handhavers zijn tot in hun tenen gemotiveerd om onze stad vrij te maken van de ondermijnende criminaliteit,” aldus de burgemeester.

Offensief tegen hufterigheid, misdaad en criminaliteit

De sluiting van deze drugswoning is net als de recente aanhoudingen van drugsdealers in het Spijkerkwartier, het oprollen van een groot drugsnetwerk en de acties van het Interventieteam, onderdeel van het Arnhemse offensief tegen de ondermijnende criminaliteit. Deze vuist wordt gemaakt door een breed palet aan diensten dat aanhaakt bij politie en de handhaving, zodra dat nodig is om bevoegdheden bijeen te leggen die criminelen en hun toeleveranciers terugdringen naar de marge.

Melden

Heb je iets gezien of weet je iets? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (bij spoed 112). Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden