112

Celstraf voor brandstichting trein en winkeldiefstallen

Foto: Arnhem Nieuws

De rechtbank veroordeelt een 49-jarige man uit Polen tot een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan acht maanden voorwaardelijk voor brandstichting en twee winkeldiefstallen. De man stak op 27 maart 2020 papieren in brand, terwijl hij deze op een stoel in de trein had gelegd.

De trein stond op dat moment stil op het station in Arnhem.

Brand en twee winkeldiefstallen

Als gevolg van de brand in de trein zijn meerdere stoelen verbrand. Ook is het bagagerek boven de stoelen gesmolten en was het gehele treincompartiment zwart geblakerd. Volgens de rechtbank was dan ook sprake van gevaar voor goederen. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan twee winkeldiefstallen, in 2019 en 2020.

Bijzondere voorwaarden

In de inhoud van het reclasseringsadvies en de persoonlijke omstandigheden van de man, ziet de rechtbank aanleiding om een deel van de straf voorwaardelijk op te leggen, met, onder meer, als bijzondere voorwaarden dat de man moet meewerken aan de door Reclassering Nederland te geven aanwijzingen. Hij moet dit doen, ook als dit inhoudt het meewerken aan diagnostisch onderzoek en de daaruit voortvloeiende behandeling.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man schadevergoeding betalen aan de eigenaar van de winkel. De rechtbank heeft de vordering van de NS niet-ontvankelijk verklaard. Als de NS haar schade vergoed wil krijgen, dan moet zij een procedure starten bij de civiele rechter.

What do you want to do ?

New mail

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden