112

Publiek weer welkom bij zittingen in de rechtszaal

Foto: Rechtbank Arnhem

Vanaf 17 augustus aanstaande is publiek weer welkom bij zittingen van de rechtbank. Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moet je je vooraf per e-mail aanmelden.

Op deze manier kan rekening worden gehouden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in de gebouwen.

Groepsbezoeken nog niet mogelijk

Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is voor onze gerechtsgebouwen een maximum aantal bezoekers vastgesteld waarbij de anderhalvemeter-norm gewaarborgd blijft. Procespartijen krijgen voorrang bij beperkte ruimte in de zittingszaal of de publieke ruimtes, gevolgd door de pers. De ruimte die dan nog beschikbaar is, is bestemd voor publiek. Groepsbezoeken zijn helaas nog niet mogelijk.

Aanmelden

Je kunt zich vanaf zeven kalenderdagen tot maximaal twee werkdagen van te voren aanmelden voor een zitting. Je krijgt uiterlijk binnen 48 uur per e-mail bericht of je aanwezig kunt zijn. Dit is tevens jouw toegangsbewijs. Volgorde van toewijzing is wie het eerst komt, het eerst maalt. Toegang tot het gerechtsgebouw is alleen mogelijk door het tonen van een e-mailbevestiging van de reservering en uw identificatiebewijs.
Wil je zich aanmelden voor een zitting van de rechtbank Gelderland? Dan kun je je aanmelden via [email protected]  Vermeld bij jouw aanmelding jouw naam, de zaak die je wilt bijwonen en de datum waarop de zaak is gepland.

Bron: Rechtspraak

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden