112

Drie verdachten gewelddadige woninginbraak aangehouden

Foto: Arnhem Nieuws

De politie heeft op dinsdagavond 23 december in de bossen bij Wolfheze drie mannen uit Nieuwegein aangehouden in verband met een woninginbraak met geweld in Isselburg (Duitsland). De inbraak werd eerder op de avond gepleegd, nadat de mannen waren betrapt sloegen ze op de vlucht.

Het trio zat in een auto en reed via de snelweg A12 Nederland in. Zowel eenheden van de politie als de Koninklijke Marechaussee zetten de achtervolging in. De auto reed met hoge snelheid knooppunt Grijsoord (A12-A50) op en vloog daar uit de bocht. Daarop verlieten de drie de auto en renden zij het bos in.

Na een korte zoektocht werden de drie aangetroffen op de Van Nieuwenhuizenweg in Wolfheze en overgebracht naar het bureau. Twee verdachten zijn 19 jaar, de derde is 23 jaar.

Vloeistof
De drie worden verdacht van een woninginbraak in Isselburg. Volgens de politie in Landeskreis Borken werden zij door de bewoners, een 66-jarige man en een vrouw van 64 jaar, betrapt. De daders sloegen hierbij op de vlucht, de bewoners werd een onbekende vloeistof in het gezicht gespoten. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen