112

Grootscheepse veiligheids- en verkeerscontrole

“Volg ons” op @HetArnhemNieuws via twitter!!

ELST -In samenwerking met andere opsporingsdiensten heeft de politie in Elst in de late avond en nachtelijke uren van donderdag 16 januari een grootscheepse controle uitgevoerd. De controle had onder meer als doel toe te zien op verplaatsingen in het gebied in het kader van het donkere dagen offensief: een project om woninginbraken in het gebied in te dammen.

Tussen zeven uur ’s avonds en drie uur ’s nachts werd een controleplaats ingericht op de Aamsestraat, waarbij verkeer vanaf de A325 en het onderliggend weggenet naar toe werd geleid. Daarbij werden ruim 20 bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen. Maar er werd ook proces-verbaal opgemaakt voor bezit van softdrugs en verboden wapenbezit. Een mes, een honkbalknuppel en twee busjes pepperspray werden in beslag genomen.

Snelheidscontroles

Daarnaast werden tijdens snelheidscontroles 223 overtredingen geconstateerd. Ook werd 6 keer proces-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die onder invloed van alcohol waren. Het hoogst gemeten promillage was ruim twee keer de limiet.

Aanhoudingen en beslag

Door de Koninklijke Marechaussee werden vier personen van Bulgaarse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal van brandstof. Daarnaast werd bij een van hen een nepvuurwapen aangetroffen dat zodanig op een echt wapen leek dat het valt onder de bepalingen van de wapenwetgeving. De Belastingdienst legde beslag op 25 voertuigen vanwege een nog openstaande vordering. Daarbij werden 4 auto’s daadwerkelijk meegenomen. Bovendien werd een totaal geldbedrag van ruim 60.000 euro geïnd aan openstaande vorderingen.

Reparaties

De politie werkte tijdens de controle samen met de Douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, Rijksdienst voor het wegverkeer en de Parketpolitie. Daarnaast was de Wegenwacht van de ANWB aanwezig om kleide defecten zoals kapotte verlichting te repareren. De Wegenwacht voerde bij een veertigtal voertuigen kleine reparaties uit, voornamelijk aan verlichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen