112

Twee Wageningers aangehouden wegens diefstal

“Volg ons” op @HetArnhemNieuws via twitter!!

EDE/OOSTERBEEK – Twee 31-jarige Wageningers zijn in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 januari in Oosterbeek aangehouden op verdenking van diefstal. Het duo wordt ervan verdacht eerder in Ede autowielen vanaf een geparkeerde auto te hebben gestolen. De politie kwam de mannen op het spoor na een verdachte situatie.

Surveillerende agenten stuitten op het Wageningse duo, dat in een bestelauto zat op de carpoolplaats naast de A12 bij Ede. De twee verklaarden bij controle na het werk hun uren te registreren waarna ze naar huis zouden gaan. Later werd dezelfde auto rijdend aangetroffen op de Utrechtseweg in Oosterbeek.

Wieldoppen

Voor de agenten strookte dat niet met de eerder door hen afgelegde verklaring, waarop ze nogmaals aan een controle werden onderworpen. Ditmaal troffen agenten in de laadruimte stenen aan en wieldoppen met een afwijkend logo. Omdat er maandagnacht een diefstal van autowielen was geweest in Ede waarbij een soortgelijke bestelauto was betrokken, rees het vermoeden dat het Wageningse duo hiermee te maken zou kunnen hebben. Beiden werden vervolgens aangehouden en zijn voor onderzoek ingesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen