Arnhemse survivalkampioen derde in Fitste van Nederland

Om sporten in zijn algemeenheid te promoten ontstaan overal initiatieven. Het Apeldoornse Start2Sport organiseerde zaterdag 19 april voor het eerst het sportevenement ‘De Fitste van Nederland’. Voor de Arnhemse survivalrun-kampioen Joey Bakker reden zichzelf te meten op andere sportonderdelen. 

Het evenement is ontstaan na de gedachte veel aan sporten mee te doen, maar nergens echt in uit te blinken. Te denken valt hierbij aan triathlon, mountainbike-toertocht, cross- survival- of hardloopwedstrijd. Om de sporter een kans te bieden juist wél allround uit te blinken, werd gezocht naar een combinatie van de sporten. In de Fitste van Nederland werden de deelnemers onderworpen aan hardlopen, fietsen, een behendigheidsparcours en een survivalrun. 
hmlanwd31dexhtc1hlaatmms3
Drievoudig kampioen survivalrun Joey Bakker uit Arnhem zag zijn kans schoon en schreef in voor het evenement in Apeldoorn. “Vooral het fietsen (MTB) zag ik tegenop”, vertelt Bakker, “Ik fiets dagelijks veel kilometers, maar dit is toch even wat anders. Survival, hindernissen en lopen doe ik vaker.” 
Met zijn 18 jaar was de Arnhemmer net oud genoeg om mee te mogen doen en als jonge deelnemer bracht hij er niet slecht van af. Na een tweede plaats bij het hardlopen, werd Bakker zevende op de hindernisbaan. Het kwam hier vooral op kracht aan. Waar vooraf lichtelijk voor werd gevreesd, kwam in de wedstrijd helaas uit. Op een huurfiets met een los handvat is niet een ideale basis voor een pittige fietstocht. De koprol  was het gevolg van een stuurfoutje. 
egmw3il2b8bahh6infukakdct
De inspanningen in de eerste drie onderdelen had zijn weerslag in de specialiteit van Bakker: survivalrun. “Ik ging niet echt fit van start en dan weet je dat het een zware tocht wordt. Uiteindelijk ben ik niet ontevreden met de derde plaats op dit onderdeel”, aldus de Arnhemmer. Waar de survivalrunner in zijn sport gewend is op de hoogste trede te staan van het podium, moest hij ditmaal genoegen nemen met een derde plaats. Bakker: “Het was een erg leuk evenement en ik ben blij dat ik heb meegedaan. Dat ik een treetje lager op het podium sta, vind ik in dit geval niet erg.”
De organisatie laat weten erg tevreden zijn met de eerste editie van de Fitste van Nederland en geeft aan dat er in 2015 een vervolg komt.
Foto’s: Kees Bakker; klik HIER voor meer foto’s van het evenement.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen