112

Conducteur mishandeld door zwartrijder

Foto: Arnhem Nieuws

Een 25-jarige man uit Nijmegen is woensdagnacht op NS Station Arnhem aangehouden wegens mishandeling van een conducteur. De man werd in de trein tussen Utrecht en Arnhem voor de tweede maal op dezelfde dag betrapt op zwartrijden.

Tijdens kaartcontrole door de conducteur bleek de man geen kaartje op zak te hebben. Wat de Nijmegenaar wel kon tonen was een bewijs en een bekeuring voor zwartrijden op een ander traject eerder die dag. Toen de conducteur opnieuw een boete wilde uitschrijven, ging de 25-jarige hem te lijf. Op het perron in Arnhem werd hij door beveiligers aangehouden en aan de politie overgedragen. De Nijmegenaar zit voorlopig vast.
Verhoogde strafeis
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen