Paul Tang en Agnes Jongerius op bezoek in Arnhem

Foto:

Paul Tang, lijsttrekker voor de PvdA in Europa, heeft zich er zaterdag 19 april in Arnhem voor uitgesproken om in Europa voor meer banen te gaan vechten. Hij zei dit tijdens een goed bezochte buurtbarbecue op de Geitenkamp in Arnhem. Ook Agnes Jongerius was van de partij.

Tang ging samen met Agnes Jongerius, nummer twee op de Europese lijst van de PvdA, in gesprek met buurtbewoners over Europa. “Europa moet meer aandacht hebben voor de zorgen van gewone mensen,” sprak Paul Tang de aanwezigen toe. “Werkloosheid is één van de grootste problemen binnen de EU. Ook hier in Arnhem en op de Geitenkamp. Daar moet veel meer aandacht voor komen. Niet alleen kijken naar begrotingscijfers, maar juist veel meer naar werkgelegenheid.”
Gelijk werk, gelijk loon
Volgens Tang strijdt de PvdA tegen oneerlijke verdringing en uitbuiting op de arbeidsmarkt. “Die problemen kunnen we niet alleen in Den Haag oplossen, daar hebben we Europa voor nodig. Goedkope Oost-Europese werknemers mogen hier niet onder slechtere arbeidsomstandigheden werken dan Nederlandse. Dat is oneerlijke concurrentie. Gelijk werk betekent gelijk loon.”
In gesprek met de buurt
Voorafgaand aan de buurtbarbecue gingen Agnes Jongerius, Martien Louwers  (fractievoorzitter van de PvdA in Arnhem) en leden van de partij in gesprek met inwoners van de Geitenkamp. Zij vroegen hen wat de grootste prioriteit zou moeten hebben voor politiek Arnhem en wat zij belangrijk vinden in Europa. De belangrijkste prioriteit voor Arnhem was volgens de bewoners van de Geitenkamp het blijven investeren in het onderhoud van woningen.
Paul Tang sprak die dag eerder in Ede en Apeldoorn met inwoners over Europa. 
Op de foto: Paul Tang spreekt met Agnes Jongerius de bezoekers van de buurtbarbecue bij MFC De Wetering op de Geitenkamp in Arnhem toe.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen