Kasteel Doorwerth: Machtig Mooi in Mei

Foto:

Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert de eerste twee weken van mei diverse activiteiten in en rondom kasteel Doorwerth. 

Programma meivakantie
Zondag 27 april: 
Toevallige ontmoetingen. Tussen 11.00-17.00 uur dwalen de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer door het kasteel.
Maandag 28 april: 
Grootouder- kleinkinderen arrangement: De kleinkinderen mogen deze dag gratis mee. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes ontworpen. Zo kunnen ook zij, zonder te hoeven lezen, nieuwsgierig op zoek gaan in het kasteel.
Dinsdag 29 april en donderdag 1 mei: 
Terug in de tijd met Hendrik van Dorenweerd: beleef met deze vroegere bewoner (uit 1280!) van kasteel Doorwerth het kasteel in de Middeleeuwse tijd! Geschikt voor alle leeftijden. Tijd: 13.00-14.00 uur en 15.00-6.00 uur. Kosten: € 9,50 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 6,00 p.p., donateurs € 3,50 p.p. Reserveren noodzakelijk (zie onder).
Maandag 5 mei: 
Grootouder schoolvakantie arrangement: de kleinkinderen mogen deze dag gratis mee. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes ontworpen. Zo kunnen ook zij, zonder te hoeven lezen, nieuwsgierig op zoek gaan in het kasteel.
Dinsdag 6 mei:
13.30-16.00 uur lezing over landschappen en vogels in en om Arnhem. Kosten: € 12,00 (inclusief toegang kasteel en koffie/thee); donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen: € 4,00. Reserveren noodzakelijk (zie onder).
Woensdag 7 mei:
9.00 tot ca. 15.00 uur fietsexcursie van ongeveer 40 km vanuit kasteel Doorwerth door de mooiste en meest vogelrijke plekjes van Arnhem en Oosterbeek, aan weerszijden van de Nederrijn. Eigen fiets, lunchpakket, drinken en zo mogelijk verrekijker mee. Stop in horecagelegenheid. Kosten: € 8,00; donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen: € 6,00, inclusief vaargeld pontje Driel – Westerbouwing. Reserveren noodzakelijk (zie onder).
Zondag 11 mei: 
Wandeling & picknick met Ollie B. Bommel en Tom. Paul Verhaak, auteur van ‘De Bommelparade’ stelde deze bommelwandeling samen met medewerking van Rhea Rekker, wandelexpert van kasteel Doorwerth. Het is een avontuurlijke wandeling in de bossen en het struweel rond kasteel Doorwerth, waarbij de heer Olivier B. Bommel en zijn jonge vriend Tom Poes natuurlijk een rol spelen… Start 11.00 uur bij de oude Acacia-Robinia op het voorplein van kasteel Doorwerth. Duur ca. drie uur. € 12,00 p.p.; inclusief bezoek aan het kasteel € 16,00 p.p. Reserveren noodzakelijk voor 9 mei (zie onder).
 
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth. Informatie en reserveren via [email protected] of 026-3397406.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen