Tentoonstelling Threads in Rozet 

Foto:

In Rozet te Arnhem opent op 19 april de thematentoonstelling ‘Threads’. Door het hele gebouw allerlei facetten van textiel te zien. De nadruk ligt daarbij op materialen en technieken om van draad iets te maken, in heden en verleden, door professionals én amateurbeoefenaars. De tentoonstelling is te zien tot en met 31 augustus 2014.

Met onder meer prachtig ingebonden boeken in het Erfgoedcentrum, duurzame en innovatieve draden op de trappen in de binnenstraat en resultaten van experimenten met schapenwol. Aandacht voor draad in de hedendaagse kunst is te vinden bij door toArt geselecteerde kunstenaars die een installatie hebben gemaakt, geïnspireerd op dit thema.
 
Naast deze professionals exposeren cursisten van het Kunstbedrijf en de Volksuniversiteit op het gebied van fotografie en textiel hun werk. Ook worden aansluitend bij het thema brei-, spin- en andere workshops en activiteiten georganiseerd. 
De thematentoonstelling Threads sluit aan bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Arnhem, zie: Tentoonstelling-over-textiel-in-kunst-en-vormgeving
Foto: Detail van halssieraad, Beppe Kessler (1985); Marcel Köppen Fotografie (bron: Rozet)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen