Werkzaamheden op Arnhemse hoofdwegen

Vanaf maandag 27 oktober start de gemeente Arnhem op vier hoofdwegen werkzaamheden aan de weg. Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid. Op de Eusebiusbinnensingel, Burgemeester Matsersingel en de Schelmseweg duren de werkzaamheden ruim een week, de Rijksweg-West in Elden ligt er bijna een maand uit.

Drie hoofdwegen in Arnhem krijgen in de week van maandag 27 oktober tot en met zaterdag 1 november een nieuwe laag asfalt. De Eusebiusbinnensingel wordt geasfalteerd, evenals de rijstrook van de Oranjewachtstraat in de richting van de binnenstad. Een deel van de Burgemeester Matsersingel (tussen de kruisingen met de Groningensingel) wordt onderhanden genomen; dit werk gaat dóór in het aansluitende weekend. Verder wordt een deel van de Schelmseweg (tussen Kemperbergerweg en Bakenbergseweg) van een nieuwe asfaltlaag voorzien. 
In Elden wordt een deel van de Rijksweg-West, tussen de toegang tot het OHRA-gebouw en de Elderhofseweg, volledig opnieuw bestraat.  Dit werk duurt vier weken: van maandag 27 oktober tot en met vrijdag 21 november. In alle gevallen wordt het verkeer omgeleid, in Elden geldt dit ook voor fietsers.
 
Planning:
Eusebiusbinnensingel: 
Maandag 27 oktober 7.00 uur – donderdag 30 oktober 15.30 uur. Omleidingsroute: Oranjewachtstraat – Eusebiusbuitensingel (Centrumring); tijdens twee avonden/nachten krijgt de Oranjewachtstraat stadsinwaarts een nieuwe asfaltlaag. Dat gebeurt van maandag 27 oktober 20.00 uur tot dinsdag 28 oktober 7.00 uur en van woensdag 29 oktober 20.00 uur tot donderdag 30 oktober 7.00 uur. Verkeer wordt dan omgeleid via de Eusebiusbuitensingel en het Airborneplein. Bus 8 en de andere lijnbussen, die via de Oranjewachtstraat naar de binnenstad en het station rijden, worden via de singels geleid;
Burgemeester Matsersingel (tussen de kruisingen met de Groningensingel): 
Woensdag 29 oktober tot en met zaterdag 1 november, dagelijks tussen 9.30 en 15.30 uur, daarna doorlopend van zaterdag 1 november 21.00 uur tot maandag 3 november 5.00 uur. Omleiding via de Groningensingel. Tijdens de werkzaamheden van zaterdagavond tot maandagmorgen rijdt de bus via de Kronenburgbusbaan, het Croydonplein en de Kronenburgsingel naar de Burgemeester Matsersingel v.v.; In dezelfde periode waarin  gewerkt wordt aan de Burgemeester Matsersingel, wordt ook nieuw asfalt aangebracht op de busbaan Batavierenweg. De lijnbussen kunnen hier doorrijden, behalve in het tijdvak van zaterdag 1 november 21.00 uur tot maandag 3 november 5.00 uur. Dan rijden de bussen via de Gelderse Rooslaan, Nijmeegseweg, Zeegsingel, Koppelstraat en Kronenburgbusbaan v.v.;
Schelmseweg (tussen Kemperbergerweg en Bakenbergseweg): 
Maandag 27 oktober 7.00 uur –  donderdag 30 oktober 18.00 uur. Omleidingsroute: Kemperbergerweg – Strolaan – Bakenbergseweg v.v.; Gedurende twee avonden/nachten worden de kruisingen van de Schelmseweg met de Kemperbergerweg en de Zypendaalseweg opnieuw geasfalteerd. Dat gebeurt van maandag 27 oktober 21.00 uur tot dinsdag 28 oktober 6.00 uur en van woensdag 29 oktober 21.00 uur tot donderdag 30 oktober 6.00 uur. De omleiding wordt met borden aangegeven.
 
Rijksweg-West:
Op de Rijksweg-West (tussen OHRA-inrit en Elderhofseweg) worden de wegkanten hersteld en 2.550 vierkante meter aan straatstenen opnieuw gelegd, zodat het wegbeeld na de uitvoering gelijk blijft. In de periode van maandag 27 oktober tot en met vrijdag 21 november wordt al het verkeer, met inbegrip van fietsers, omgeleid via de Mr. D.U. Stikkerstraat. De bussluis in deze straat wordt tijdelijk zó aangepast dat alle weggebruikers de sluis kunnen passeren.
 
Kijk voor de meest actuale zaken omtrent wegwerkzaamheden binnen de gemeente op: www.arnhem.nl/wegwerkzaamheden 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen