Aankomst en intocht Sinterklaas in Arnhem

Foto:

Op zaterdag 15 november 2014 komen Sint Nicolaas en zijn Pieten na een lange reis met de boot aan in Arnhem. Aan de Rijnkade, ter hoogte van het Provinciehuis stappen zij om 13.00 uur aan vaste wal, waarna de intocht volgt in de stad. 

Na aankomst op de Rijnkade om 13.00 uur wordt de Sint welkom geheten door burgemeester Kaiser. Sint Nicolaas stapt vervolgens om 13.45 uur op zijn paard om samen met zijn pieten de binnenstad van Arnhem te doorkruisen. Dit jaar wordt voor het eerst ook het Modekwartier aangedaan. Ook gaat de intocht door de Steenstraat en Hommelstraat. 
Sinterklaas zal in tegenstelling tot voorgaande jaren dit keer van zijn paard afstappen en handjes schudden bij de molen in Klarendal, Jansplein en Land van de Markt i.p.v. op de Rijnkade. Ook nieuw dit jaar is dat de stoet zal eindigen op de Korenmarkt, waar dankzij de ondernemers een leuk en gezellig programma georganiseerd is. 
Na de activiteiten vertrekt Sint Nicolaas met zijn gevolg te voet naar de Historische Kelders aan de Oude Oeverstraat. Daar logeert hij tot 4 december. 
sinterklaas-arnhem-2014-1
Pakjes
De Sint en zijn Pieten verheugen zich erop om Arnhem te bezoeken. De pakjespiet heeft laten weten dat de boot helemaal vol ligt met pakjes. Ook heeft de Sint heel veel Pieten meegenomen om alle pakjes bij de kinderen te brengen. Aan de Rijnkade speelt vanaf 12.30 uur het Zwarte Pietenorkest en houdt presentatrice Angelique Krüger de kinderen bezig om het wachten wat korter te maken.
 
Route intocht Sint Nicolaas
Rijnkade-Nieuwe Kade-Kadestraat-Oranjewachtstraat-Eusebiusbinnensingel-Nijmeegseweg-Beekstraat-Broerenstraat-Koningsstraat-Land van de Markt-Beekstraat-Brouwerstraat-Walstraat-Roggestraat-Velperplein-Steenstraat-Velperpoort-Rosendaalsestraat-Catherijnestraat tot de Klarendalse Molen-Klarendalseweg-Sonsbeeksingel-Hommelstraat-Van Muijlwijkstraat-Velperplein-Looierstraat-Gele Rijdersplein-Jansplein-Ruiterstraat-Bovenbeekstraat-Land van de Markt-Ketelstraat-Bakkerstraat-Kerkplein-Weverstraat-Grote Oord-Pauwstraat-Korenmarkt/EINDE. 
Meer informatie op: www.sinterklaasarnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen