Literaire ontmoeting met Felicita Vos en Jac Toes in Bibliotheek Centrum

Foto:

Donderdag 6 november vindt een literaire ontmoeting plaats tussen de Arnhemse schrijvers Jac. Toes en Felicita Vos. Zij gaan samen het gesprek aan over Vos’ nieuwe roman Duivelsklauw van 20.00 – 22.00 uur in het auditorium van Rozet.

Duivelsklauw, de onlangs verschenen roman van Felicita Vos, behandelt niet de minste onderwerpen. Gina Brand gaat daarin op zoek naar het levensverhaal van haar vader Heina Brandt, die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog uit een huwelijk tussen een Roma moeder en een Nederlandse vader wordt geboren. Duivelsklauw maakt de lezer deelgenoot van een bizarre familiegeschiedenis, de eenzame worsteling van een man die is grootgebracht tussen twee culturen met normen en waarden die wankelen en haaks op elkaar staan. Het schildert het leven van een man die niet wist te overleven in het tumult van onze Nederlandse samenleving. 
Jac. Toes richtte in 1980 de Arnhemse Stadsradio op, een zendstation dat zich in eerste instantie op actievoerders en ander ongeregeld volk richtte en later een wat gematigder publiek bereikte. In 1993 debuteerde hij met zijn boek Dubbelspoor, dat zich afspeelt in de roerige wereld van ex-krakers en actievoerders die de rekening van een uiterst gewelddadig verleden krijgen gepresenteerd. Later breidde hij zijn portfolio nog uit met boeken als Kunst zonder Genade, waarvoor hij genomineerd werd met een Gouden Strop. Op 6 november gaat hij met Felicita Vos in gesprek over haar boek met als rode draad het spanningsveld tussen de cultuur van de Roma en die van de gadje (burgers). 
De literaire ontmoeting vindt plaats in het auditorium op de vijfde verdieping van Rozet aan de Kortestraat 16. Leden van de Bibliotheek betalen € 5,00 en niet-leden betalen € 7,00. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen