Rondetafelgesprek: ‘Wat is vriendschap’ in Bibliotheek Centrum

Dinsdag 4 november kunnen bezoekers gedachten en ideeën uitwisselen tijdens het rondetafelgesprek over het thema vriendschap. Welke nieuwe dimensie geeft bijvoorbeeld het fenomeen Facebook aan vriendschap? Dit wordt van 10.15 tot 11.45 uur besproken aan de grote tafel op de eerste verdieping van de Bibliotheek.

Volgens de filosoof Aristoteles is vriendschap onmisbaar voor het menselijk leven. Zijn Romeinse collega Cicero stelde zelfs dat leven zonder vriendschap niet de moeite waard is. Niemand kan zonder vriendschap. Niets nieuws dus onder de zon, zou je zeggen. Maar tegenwoordig geeft het fenomeen Facebook een nieuwe dimensie aan het begrip. Dat roept vragen op. Noemen we iemand niet te gemakkelijk een vriend? Onder leiding van Paul Troost en op grond van voorbeelden uit het eigen leven wordt hierover gefilosofeerd.
Aanmelden
Het rondetafelgesprek vindt plaats in de Bibliotheek Centrum in Rozet aan de Kortestraat 16. Leden van de Bibliotheek betalen € 2,50, niet-leden € 3,50. Inschrijven kan via: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen