Service hoog in het vaandel bij Jansen Horen & Zien

mei 24 , 10:12 Zakelijk
jansenhorenenzien 5 scaled
In de Vierakkerstraat in Huissen is sinds drie jaar Jansen Horen & Zien gevestigd. Een opticien en audicien met oog- en oorzorg van hoog niveau, waar het ook nog eens heel gezellig is.
Chantal Jansen is de trotse eigenaar van Jansen Horen & Zien in Huissen. Dat was eigenlijk niet haar bedoeling, vertelt ze in haar ruime winkel aan de Vierakkerstraat. “Ik heb altijd geroepen: ik ga nooit hetzelfde doen als mijn ouders, maar ik zou niet meer anders willen. Je moet van je hobby je beroep maken en dat is wat ik hier heb gedaan.”
Ze ging verpleegkunde studeren, maar het bloed kroop toch waar het niet gaan kan. Dus toen ze na een jaar studie toch niet helemaal op haar plaats was in de verpleging, stapte ze alsnog over naar de opleiding optiek. Dat is inmiddels tien jaar geleden en ze heeft er nog geen seconde spijt van gehad. “Dit vak is enorm veelzijdig. Het heeft zoveel verschillende aspecten: medisch, mode, klantgerichtheid… en daarnaast de hoortoestellen met de technische aspecten die daarbij horen.”
Juist de combinatie van zien en horen maakt het zo interessant, aldus Chantal Jansen. “Ik heb voor de horen kant van mijn bedrijf veel te maken met ouderen, terwijl bij de brillen veel modeaspecten komen kijken. Ik zou niet meer anders willen. Je moet van je hobby je beroep maken en dat is wat ik hier heb gedaan.”
Het bericht gaat verder onder de foto.

Vanaf nul begonnen

Chantal Jansen deed de opleiding Optiek versneld, vervolgens de opleiding audicien en de specialisatie contactlenzen. Daarna werkte ze vijf jaar bij Specsavers en twee jaar bij een particuliere brillenzaak. Drie jaar geleden begon ze voor zichzelf, in Huissen. “Ik ben vanaf nul begonnen. Ik heb gewoon de deur open gedaan, geadverteerd en gekeken wat er gebeurde. Ik woon hier en heb hier al die jaren gewerkt, dat helpt.”
Ze startte met haar bedrijf in de coronatijd. “In het begin hebben we heel leuk gedraaid, maar toen moesten veel winkels sluiten, terwijl wij open mochten blijven. Dan komt er niemand meer langs, het was hier drie, vier weken doodstil. Maar hoortoestellen en brillen blijven altijd noodzakelijk, dus gelukkig begon het op een gegeven moment weer te lopen.”
Nu heeft haar bedrijf een stabiele basis met flink wat vaste klanten. “Veel uit Huissen, maar ook uit de andere dorpen van de gemeente Lingewaard en uit Arnhem en Nijmegen. Wij gaan ook op huisbezoek, dat maakt de drempel ook lager en dat wordt enorm gewaard.”
De combinatie van horen en zien is heel sterk, merkt Jansen. “Wij zijn een van de weinige winkels in de regio die elke dag een opticien in huis hebben. Dat levert veel positieve mond-tot-mondreclame op en daar moet je het als bedrijf van hebben.”
Zelf draagt ze ook een bril, net als haar medewerkers. “Wij dragen allemaal de nieuwste modellen. Dat werkt goed, het inspireert en brengt mensen op ideeën.” Een bril is overigens altijd scherper dan contactlenzen, legt ze uit. “Allerlei kleine correcties kunnen in een bril verwerkt worden. Bij contactlenzen gaat dat niet, door het kleinere formaat.”

Proefperiode voor hoortoestellen

Jansen Horen & Zien onderscheidt zich door de service en de gezelligheid, aldus Jansen. “Wij geven vijf jaar service en garantie op de hoortoestellen en bij een bril twee jaar. Dan wordt het hoortoestel of de bril ook echt vervangen. We kijken daarbij ook niet op een maandje. Verder vinden we de sfeer in de winkel heel belangrijk. Als wij niet kunnen lachen met de klanten hier in de zaak, doe ik de winkel dicht!”
Het aanmeten van hoortoestellen begint met een intakegesprek en enkele hoortesten. “Op basis daarvan komen we met een passend advies. Elk oor is anders. Vervolgens starten we met een proefperiode van maximaal twee maanden. Tussendoor doen we een paar controles, waarbij het hoortoestel zo nodig bijgesteld wordt. De klant zit dan nog nergens aan vast.”
Pas als de drager tevreden is volgt de factuur. “In de tussentijd kunnen ze alles teruggeven. Ook is er de mogelijkheid om meerdere toestellen te proberen. Zo kunnen mensen een weloverwogen beslissing nemen. Daarna is er vijf jaar garantie, met elk jaar een gratis controle.”
Overigens zijn alle metingen bij Jansen Horen & Zien gratis, zowel voor ogen als oren. “Op prijs kunnen wij het niet winnen van de grote ketens,” licht Chantal Jansen toe. “Maar wij onderscheiden ons op service en door onze prijzen toch zo laag mogelijk te houden.”
Het bericht gaat verder onder de foto.

Toekomstplannen

In de toekomst wil Chantal Jansen haar bedrijf graag uitbreiden. “Ik wil meer meetruimte. Ik heb nu een gecombineerde meetruimte, maar wil naar drie afzonderlijke ruimtes. Ook qua personeel kunnen we versterking gebruiken. We zijn op dat gebied overigens heel flexibel. Mijn broer heeft in Zutphen het bedrijf van onze ouders overgenomen en we kunnen zo nodig ons personeel uitwisselen.”
Heeft ze nog tips voor brildragers? “Het is belangrijk om je ogen elke twee jaar te laten testen om te kijken of ze niet achteruit zijn gegaan. Bij ons krijgen mensen daarom standaard elke twee jaar een oproep voor controle.”

Alle metingen bij Jansen Horen & Zien zijn gratis, zowel voor ogen als oren

Informatie en contact

Jansen Horen en Zien is gevestigd aan de Vierakkerstraat 18A in Huissen. Voor meer informatie zie Jansen Horen en Zien
, neem contact op via 026-2148234 of loop gewoon een keer binnen! Je bent van harte welkom.
jansenhorenenzien 3 scaled