Er zijn niet veel horecazaken die na tien jaar nog overeind staan, want een op de drie horecazaken gaat in het eerste jaar failliet. Maar ‘t Amusement is een ervan en om dat te vieren wordt er de hele maand augustus een speciaal amuse menu geserveerd.
Die bestaat uit tien gangen van kleine gerechtjes, waarin steeds de smaken of highlights van een jaar centraal staan. Verder is er een amuse Culi Kit ontwikkeld, waarmee je zelf thuis een aantal van de amuses kunt klaarmaken. (Gasten die in de maand augustus in het restaurant komen eten, staan nog meer feestelijke verrassingen te wachten.)
Negentien jaar was ze, toen ze meedeed met het programma Masterchef en won. Estée Stroker: “Eigenlijk vind ik het niet leuk dat daar steeds waar naar gerefereerd wordt. Ondertussen ben ik zoveel meer dan dat meisje dat de jury daar wist te overtuigen. Maar tegelijkertijd heb ik er wel de start van mijn carrière als horecaondernemer aan te danken. Het prijzengeld en de naamsbekendheid hebben zeker geholpen."
Stroker begon haar zaak zonder enige ondernemerservaring, maar het was wel behulpzaam dat ze haar oom, die ook horecaondernemer is, om raad kon vragen. Verder stonden de afgelopen jaren in het teken van doorzetten, uitproberen en bijschaven. Het concept van ‘t Amusement , een verrassingsmenu bestaande uit meerdere kleine gerechtjes, is altijd overeind gebleven. Daar komt de naam ook vandaan. "Ja, ook van amusement an sich natuurlijk. Ook dat staat centraal als je een avond uit eten gaat, maar amuses oftewel kleine verrassende gerechtjes, zijn toch wel mijn specialiteit."
Bij ‘t Amusement hebben ze enorm veel zin om samen met hun gasten dit bijzondere jubileum te vieren.