Het nieuwe Turkse BBQ-restaurant Sohbet in Velp ontving al in januari haar eerste gasten. Op zondag 9 februari vond de officiële opening plaats.
De Rhedense wethouder Ronald Ter Hoeven nam de honneurs waar om het restaurant officieel te openen, omringd door een groot aantal bezoekers, waaronder veel leden uit de Turkse gemeenschap.
Met de officiële opening achter de rug en de nodige aanpassingen in het vooruitzicht, is Velp een bijzondere eetgelegenheid rijker.
Warm welkom voor nieuwe ondernemers
Tijdens de opening richtte Ter Hoeven zich tot de nieuwe eigenaren van het restaurant: "Voorheen zat hier een Chinees restaurant met heerlijk eten. Ik ben blij dat dit pand een nieuwe bestemming heeft gekregen. Ik heb wat recensies gelezen en die beloven veel goeds. Uiteraard kom ik nog eens terug om het zelf te proeven."
Bezoekers kregen al voor de officiële opening de kans om de sfeer te proeven. Ze konden verschillende Turkse hapjes proberen of zelf vlees, garnalen en groenten grillen op de barbecue.
Verbeterpunten en toekomstplannen
Hoewel het Sohbet restaurant nu officieel geopend is, zijn er nog enkele aandachtspunten. Het ventilatiesysteem is nog niet optimaal. De luchtafvoer van de barbecues werkt goed, maar het binnenklimaat laat te wensen over. Hierdoor is het op sommige plekken in het restaurant nog te koud. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, de situatie is nu opgelost door het plaatsen van een heteluchtkachel die de kou vanuit de entree tegenhoudt.
Daarnaast waren in de eerste weken enkele populaire producten snel uitverkocht. De inkoop is inmiddels verbeterd om dit probleem in de toekomst te voorkomen. Ook de in- en uitgang van het restaurant krijgt een aanpassing, omdat de huidige situatie als onhandig wordt ervaren.
Geen alcoholische dranken
In het restaurant worden diverse frisdranken, verschillende soorten thee en koffie geserveerd, maar er wordt geen alcohol geschonken. De keuze om geen alcohol aan te bieden, is gemaakt met het oog op de veiligheid.
Lees ook: Sohbet BBQ restaurant opent in Velp.