Apothekers Benu gooien deuren halve dag dicht

Foto:

Apothekers van Benu, de grootste apotheekketen in Nederland, gaan actievoeren om een ‘fatsoenlijke’ cao af te dwingen. De komende twee weken gooien zij willekeurig door het land de deuren voor een halve dag dicht, meldt de Vakbond van Benu Apothekers (VVBA).

Deze actie betreft de Benu apotheken in de Burgemeesterswijk, Musis en Slochterenweg.

Zorg in het geding

De zorgverlening gaat echter gewoon door, zodat de patiënt “zo weinig mogelijk” hinder ondervindt van de actie. Ook zijn de apotheken volgens de VVBA goed bereikbaar voor spoedgevallen en reguliere medicatie wordt net als anders via een geneesmiddelenautomaat of bezorging geleverd. Mensen die voor een gesloten deur staan kunnen aanbellen, assistenten doen dan open. Volgens de VVBA zijn apothekers het zat dat ze al meer dan zeven jaar op rij koopkrachtverlies hebben. Daarnaast is er bij de apotheken veelal onvoldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar, “mede door het personeelsbeleid van Benu.” De kwaliteit van de zorg is volgens de apothekersbond daarmee in het geding.

Benu Apotheken

“De directie van Benu Apotheken weigert om hierover constructief in gesprek te gaan. Dat is kwalijk, want er is geen cao waar apothekers in loondienst bij Benu op terug kunnen vallen,” stelt de VVBA. Bij Benu zijn 345 apotheken door het land aangesloten.
Bij Brocacef, het moederbedrijf van Benu, was vandaag niemand beschikbaar voor commentaar.

Bron: Nieuws.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen