Botma en van Bennekom opent zeepatelier in modekwartier

Foto: Botma en van Bennekom

Er mist veel transparantie in de cosmetica industrie. Mensen hebben vaak geen idee wat er in hun product zit, of waar, hoe en door wie het wordt gemaakt.

Botma en van Bennekom vergroot de transparantie van hun bedrijf door achter de etalageramen zeep te maken in het modekwartier van Arnhem.

Met de hand gemaakt

De zepen van Botma en van Bennekom worden met de hand gemaakt, van enkel biologische ingrediënten en zijn volledig vegan. “In onze huidige situatie kunnen we klanten enkel vertellen over onze werkwijze, in ons nieuwe pand kunnen we het daadwerkelijk laten zien,” schrijven Niels Gooijer en Rianne Botma in hun crowdfunding campagne. Met de verhuizing willen Niels en Rianne de transparantie van hun merk vergroten en het uitstervende ambacht van zeepzieden nieuw leven inblazen.

Modekwartier in Arnhem

Het prachtige pand staat al een jaar leeg in het modekwartier van Arnhem. Deze buurt staat bekend om zijn ambachten, kunstenaars en andere creatieve ondernemers. Botma en van Bennekom opent hier nu naast een zeepatelier hun eerste eigen winkel. In de winkel worden de zepen onder andere verpakkingsvrij verkocht en wordt de gewenste hoeveelheid zeep voor je afgesneden. Met de komst van Botma en van Bennekom is het modekwartier een ambacht rijker. 

Crowdfunding campagne

Deze zomer opent Botma en van Bennekom de deuren van het nieuwe atelier en de winkel. Om de verbouwing te financieren hebben eigenaren Niels Gooijer en Rianne Botma een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutNow. Ze roepen de crowd op om mee te investeren in dit plan. In totaal heeft Botma en van Bennekom minimaal €40.000,- nodig, waarvan met 40 investeerders inmiddels al 85 procent behaald is. Meedoen aan de campagne kan via deze link.

zeepatelier

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden