Grote ondernemers pitch show op 23 april voor startende ondernemers  

Sabine van den Bosch en Charlotte Degen
Foto: JobOn

Op vrijdag 23 april vindt de grote ondernemers pitch show plaats, het slotevent van een acht-weekse boost-club voor startende ondernemers. Tijdens dit slotevent presenteren tien startende ondernemers hun onderneming aan het grote publiek.

Op deze manier kunnen de ondernemers hun producten en diensten finetunen en leert het publiek wat voor nieuwe ondernemingen er in de afgelopen maanden geboren zijn.

Events voor startende ondernemers

Dit event voor startende ondernemers wordt online georganiseerd door Sabine van den Bosch en Charlotte Degen, beiden eventmanagers bij JobOn, de netwerkorganisatie voor werkzoekenden.
Charlotte Degen is de kartrekker achter dit event en de acht-weekse boost-club. Zij is actief als eventmanager bij JobOn in Arnhem en organiseert events voor werkzoekenden. Degen: “Omdat ik zelf als ZZP’er aan de slag wil en dol ben op start-ups, heb ik me binnen JobOn gericht op startende ondernemers. Normaal gesproken organiseren we veelal events op locatie, maar gezien corona is dit lastig. Daarom vindt dit event ook online plaats, waardoor we nu nog meer mensen kunnen bereiken.”

Publiek stemt bij slotevent

Tijdens dit slotevent pitchen de startende ondernemers in twee minuten hun ondernemersidee. Per ondernemer is er een ronde waarin het publiek feedback kan geven op de pitch. Door te stemmen kunnen zij laten weten of ze het product of de dienst zouden willen kopen. De ondernemer reageert hier weer op in de volgende pitch-ronde. “Zo is pitchen voor een publiek niet alleen eenrichtingsverkeer, maar wordt het meer een dialoog,” aldus Degen.

Acht-weekse boost-club helpt startende ondernemer

De acht-weekse boost-club, waar dit slotevent onderdeel van uitmaakt, is gericht op mensen die willen starten als freelancer of een eigen bedrijf willen beginnen. Degen: “Afgelopen weken hebben wij elke week een stapje van dat proces behandeld, ik heb gezien dat dat voor de deelnemers ontzettend waardevol was.” Zo besloot Alessandra Janssens de Vroom vorig jaar voor zichzelf te beginnen. Zij vindt het programma van toegevoegde waarde: “Spannend, uitdagend en toch kom je elke week een stap verder in het proces van startend ondernemerschap. Met als uiteindelijk resultaat een geoliede pitch.” Ook Hilda van Leeuwen besloot de stappen te verkennen naar zelfstandig ondernemerschap: “Het programma is een verrijking qua het delen van kennis, ervaringen en tips voor starters. Ook om andere geweldige starters te leren kennen.”

Aanmelden als publiek nog mogelijk

Het slotevent, ook wel genaamd de Buy-it-now-show Live finale ondernemersclub Groeivoer, vindt online plaats op vrijdag 23 april van 15.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom om zich aan te melden als publiek. Deelname is gratis, maar aanmelding is een vereiste. Dit kan via https://jobon.nl/events/buy-it-now-show-live-finale-ondernemersclub-groeivoer of door te mailen naar [email protected]. Je krijgt dan op 22 april de zoomlink toegestuurd.

Over JobOn

JobOn is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende netwerkbijeenkomsten en workshops voor werkzoekenden. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun sollicitatievaardigheden en ontmoeten collega-baanzoekers. Alle activiteiten zijn gratis voor werkzoekenden en gastsprekers en locaties zetten zich vrijwillig in om werkzoekenden op deze manier verder te helpen. Voor meer informatie: www.jobon.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden