25.000 zonnepanelen op bedrijfsdaken IPKW

Foto: IPKW

In januari 2020 start Zonel Energy Systems met het plaatsen van 25.000 zonnepanelen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

De zonnepanelen komen op alle beschikbare daken op het terrein. Ze worden gefinancierd met een lening van het Triodos Groenfonds.

Hoog energieverbruik

Met de installatie van de zonnepanelen hoopt IPKW binnen twee jaar een groot deel van het energieverbruik duurzaam op te wekken. Op IPKW wordt – met meerdere energie-intensieve productiebedrijven en zware industrie – veel energie verbruikt. De zonnepanelen produceren circa 6.000.000 kWh duurzame energie per jaar. Dat staat gelijk aan het gebruik van circa 2.000 huishoudens.

Circulaire oplossingen

Naast energieopwekking met zonnepanelen werkt IPKW ook aan terugwinning van warmte uit koelingsinstallaties. Daarnaast realiseert het bedrijventerrein een verbinding met het warmtenet en bouwt vier windturbines op het terrein.

Deze projecten passen bij de ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn. Zo werkt IPKW aan innovaties op het gebied van energie, afval, mobiliteit, gebouwen en mensen.

Over IPKW

IPKW is een werklocatie van circa 90 hectare groot dat duurzame energiegerelateerde bedrijven huisvest en facilieert. Samen met de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven werkt IPKW aan de cleantech campus van de toekomst. IPKW won onlangs de Circular Economy Award 2019 voor de beste circulaire werklocatie.

Lees ook: IPKW duurzaamste werkplek van Nederland

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden