Allego blijft op Industriepark Kleefse Waard

Foto: IPKW

Allego, begonnen als startup en inmiddels wereldspeler op de markt van laadinfrastructuur voor elektrische mobiliteit, blijft gevestigd in Arnhem. Het bedrijf krijgt een nieuw onderkomen op Industriepark Kleefse Waard (IPKW).

Hiervoor wordt het voormalige AkzoNobel gebouw volledig gerenoveerd en gemoderniseerd.

Verduurzaming van mobiliteit

Vijf jaar geleden kwam Allego als startup op IPKW met toen nog vijftien medewerkers. Inmiddels heeft het bedrijf in Europa bijna 300 medewerkers in dienst en het blijft groeien. Voor deze stap in de huisvesting is dezelfde afweging gemaakt als vijf jaar geleden, vertelt Anja van Niersen, CEO van Allego. “Wij richten ons op de verduurzaming van mobiliteit en zoeken daar een omgeving bij die aansluit op onze huidige bedrijfsdoelstellingen.” Wat Allego ook interessant vindt aan IPKW is de campusopzet.

Burgemeester Ahmed Marcouch is er blij mee: “Arnhem is een koploper als energiestad en wil daarin het verschil maken. Het is daarom belangrijk dat een grote speler als Allego met haar hoofdkantoor in Arnhem gevestigd blijft om van daaruit door te groeien.” Het is dan makkelijker om samen met andere innovatieve bedrijven en het onderwijs projecten op te pakken.

Herontwikkeling

Allego gaat zich huisvesten in een gebouw dat lange tijd dienst heeft gedaan als industrieel onderkomen voor AkzoNobel. Het gebouw is in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw gebouwd. Het doel is om op een vernieuwende wijze te renoveren, moderniseren en verduurzamen. Het gebouw zal voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd, zonder dat de sfeer en kwaliteit van het oorspronkelijke pand verloren gaan. “Met de herontwikkeling van het gebouw realiseert IPKW een nieuwe standaard voor de regio,” vertelt Kevin Rijke, directeur van IPKW, trots.

Over Allego

Allego is een toonaangevende aanbieder van laadoplossingen met ruime ervaring op het gebied van e-mobiliteit, waaronder het creëren van een netwerk van snelladers verspreid door heel Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg. Het bedrijf werkt met verschillende e-roaming platforms zoals Hubject, eClearing en GIREVE om een grensoverschrijdend e-laadnetwerk te garanderen. Allego werkt samen met partners uit verschillende industrieën bij de planning, bouw en exploitatie van laadpunten. Ruim 14.000 laadpunten heeft het bedrijf geplaatst in stedelijke gebieden en langs belangrijke Europese transportroutes.

Verder heeft Allego een EV Cloud Services Platform ingericht om zijn diensten aan bedrijven en e-rijders te kunnen aanbieden. Dit platform biedt op eenvoudige wijze toegang tot een uitgebreide portefeuille van praktische diensten zoals facturering, actieve monitoring, mobiele apps, websiteportals en analytische instrumenten. Bedrijven kunnen het platform gebruiken om laadfaciliteiten aan te bieden aan hun klanten, medewerkers en bezoekers, onder hun eigen merk en wereldwijd.

Over Kleefse Waard

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is werklocatie van circa 90 hectare groot die duurzame energiegerelateerde bedrijven huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. Samen met de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven wordt gewerkt aan de cleantech campus van de toekomst.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden