Pro Persona bereidt zich voor op 'Zin in' zaalvoetbalcompetitie

29 sep 2021, 17:26 Tweed Kamer
zinin voetbalcompetitie
Pro Persona
Er wordt gerend door gymzaal de Brug in Wolfheze. De voetbal wordt van de ene kant van de ruimte naar de andere kant geschoten om uiteindelijk in het doel te belanden. De bewoners van Pro Persona zijn niet 'gewoon' een potje voetbal aan het spelen.
Ze zijn zich aan het voorbereiden op de voetbalcompetitie 'Zin in!'.

Competitie tussen verschillende organisaties

Op vrijdagmiddag 8 oktober zal de eerste wedstrijd van de zaalvoetbalcompetitie van start gaan. Een competitie tussen verschillende organisaties die hulp bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme.
Daarnaast zijn ook teams welkom die niet via de KNVB zaalvoetbalwedstrijden spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een vriendengroepje die wekelijks in de zaal onderling spelen.
Tijdens deze eerste editie werkt Pro Persona Wolfheze samen met andere organisatie zoals Woonzorgnet, Pluryn, Pactum Arnhem, RIBW Arnhem, Iriszorg, Leo Kannerhuis en AZC Wageningen. De teams zullen een aantal weken op vrijdagmiddag bij elkaar komen om zaalvoetbalwedstrijden te spelen. Het toernooi zal uiteindelijk in november worden afgesloten met een gezellige afsluiting met alle teams.

Jaarlijks terugkerend evenement

Uiteindelijk moet de Zin In zaalvoetbal competitie een jaarlijks terugkerend evenement worden. Een volwaardig, bekend en op zichzelf staande activiteit, waarin meerdere instellingen betrokken worden in de organisatie. Zo is Pro Persona initiatiefnemer van het toernooi, maar worden zij ondersteunt door Uniek Sporten regio Arnhem en ontvangen zij subsidie van het Renkums Sportakkoord. Ook de overige betrokken maatschappelijke partijen en instellingen dragen hun steentje bij tijdens de uitvoering van het toernooi.
Zo willen alle partijen een eerste stap zetten om sport en bewegen binnen het beleid van de woonzorginstellingen te integreren. Op een laagdrempelige en kleinschalige manier laten zien dat mensen met en zonder beperking samen kunnen sporten. Maar doorbreken we ook de onbekendheid van mensen met psychische en gedragsmatige problematieken.