Zwaai NL rolstoelbasketbalsters uit in Bemmel op 22 augustus

17 aug , 10:12 Sport
rolstoelbasketbalsterscarina versloot
De Nederlandse rolstoelbasketbalsters hebben zich geplaatst voor de Paralympische Spelen deze zomer. Op weg naar dit wereldtoneel in Parijs is er een laatste kans om hen live te zien spelen voor vertrek.
Op donderdag 22 augustus, om 18.15 uur, spelen de vrouwen in Sportcentrum De Kooi in Bemmel een uitzwaaiwedstrijd tegen Japan. Dit jaar zijn er vijf vrouwen in het team uit regio Arnhem en omgeving.
Gedoodverfde favoriet in Parijs
De rolstoelvrouwen draaien al jaren mee in de top van de wereld en zijn de laatste jaren onverslaanbaar. Na de Europese titels, twee wereldtitels én Paralympisch goud in Tokyo, is de ploeg de gedoodverfde favoriet in Parijs.
Vanaf 28 augustus strijd
Van 28 augustus tot en met 8 september strijden zij om het goud, waarbij USA, China, Canada en Groot-Brittannië de belangrijkste uitdagers zijn. Voor bondscoach Gertjan van der Linden zal het zijn laatste toernooi worden als coach van het Nederlands vrouwenteam: “Ik kijk er naar uit om samen met Irene, de rest van de staff en deze groep meiden een mooie prestatie neer te zetten.”
Gertjan van der Linden en zijn assistent-coach Irene Sloof zijn al sinds 2007 onlosmakelijk verbonden aan de successen van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Irene Sloof is bovendien hoofdcoach van de TeamNL academie op Papendal. De coaches vertrekken met het team op 24 augustus vanuit Dordrecht. Twee dagen daarvóór kan het team worden uitgezwaaid en toegejuicht bij de uitzwaaiwedstrijd tegen de vorige gastheer van de Paralympische Spelen: Japan, de huidige nummer 7 van de wereldranglijst.
Programma uitzwaaiwedstrijd 22 augustus
  • 17.15 uur – Warming up 18.15 uur – Start wedstrijd 20.00 uur – Einde wedstrijd
  • Sportcentrum De KooiSportlaan 36681 CD Bemmel
  • Kaarten (€5,-) zijn verkrijgbaar via de ticketshop van de NBB.
Programma rolstoelbasketbal vrouwen tijdens Paralympische Spelen
24 augustus: vertrek naar Parijs28 augustus: opening ceremonie
30 augustus: 10.30 uur Nederland – Japan
31 augustus: 18.15 uur Nederland – Verenigde Staten
2 september: 21.30 uur Duitsland – Nederland
4 september: kwartfinale
6 september: halve finale
8 september: finale
9 september: terugreis naar Den Haag.
Selectie
Jitske Visser, Rotterdam; Saskia Pronk, Julianadorp; Ylonne Post, Arnhem; Sylvana van Hees, Arnhem; Ilse Arts, Wijchen; Lindsay Frelink, Doorwerth; Cher Korver, Nijkerk; Carina de Rooij, Beusichem; Julia van der Sprong, Utrecht; Mariska Beijer, Doorwerth; Xena Wimmenhoeve, Deventer; Bo Kramer, Doorwerth.
Foto: Steffi Wunderl. NL tegen Japan
rolstoelbasketbalsters ned jpn fotosteffiewunderl 00011