VriendenLoterij zoekt vijf amateurvoetbalclubs om te steunen

04 okt 2023, 12:15 Sport
vriendenloterijvoetbalpixabayball 488717 1280
Verbouwing van de kleedkamers, zonnepanelen ter verduurzaming van de club of nieuw trainingsmateriaal voor jeugdspelers: wat zou jouw voetbalclub doen met €10.000,-? De VriendenLoterij is op zoek naar vijf amateurclubs die een financiële meevaller kunnen gebruiken.
Via de campagne Sponsor zoekt Club kan voetbalminnend Nederland stemmen op een favoriete club naar keuze. De vijf amateurvoetbalclubs met de meeste stemmen, ontvangen een sponsorbedrag van €10.000,-. Met deze campagne draagt de VriendenLoterij bij aan het Nederlandse sportverenigingsleven.

Stemperiode vandaag van start

Sinds vandaag kan het publiek op alle amateurvoetbalclubs van Nederland stemmen via de website van Sponsor zoekt Club. De stemperiode loopt tot en met 15 november. De vijf gelukkige winnaars worden uiterlijk 15 december 2023 bekendgemaakt. Onder de stemmers wordt ook een cheque van €10.000,- verloot.
Meer informatie en stemmen kan via www.sponsorzoektclub.nl .

Over de VriendenLoterij

  • De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40 procent van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.
  • Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 145 musea en daarnaast tot 50 procent korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim €2,1 miljard.
  • De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks €854 miljoen aan donaties een van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).