NK Wielrennen op zondag 23 juni start in Arnhem

jun 20 , 9:00 Sport
nkwielrennen2024sf240616 15339
Op zondag 23 juni vindt het Nederlands Kampioenschap Wielrennen plaats in de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal.
De koers gaat ook over een lokale ‘Posbankronde’ en daarmee is de strijd tussen Nederlands beste renners de hele dag te beleven in de dorpskernen van Velp, Rheden en Rozendaal.

Hele dag wielerspektakel

Het parkoers start op de Markt in Arnhem, waarna de renners richting Velp komen voor de lokale Posbankronde. Die ronde loopt door de Hoofdstraat in Velp naar Rheden. Bij Pannenkoekenhuis Strijland gaan de renners linksaf de Posbank op en komen via de Beekhuizenseweg en Rozendaal terug in Velp.
Het NK wordt verreden door de Beloften, Dames-profs en Heren-profs. Zij volgen elkaar op: de Beloften starten om 8.30 uur en rijden vijf rondes over de Posbank. Om 10.35 uur starten de Dames en om 12.40 uur de Heren. Zo is de strijd om het Rood-Wit-Blauw de hele dag te volgen in de dorpskernen van Velp, Rheden en Rozendaal.

Neven activiteiten

  • Velp: Naast de wedstrijd is er van alles te beleven aan het parkoers. Op De Overtuin in Velp kunnen kinderen hun eigen fiets pimpen, stunten met stepjes, skaten en crossen op van alles op wieltjes. De lokale horeca op De Overtuin en in de Hoofdstraat zorgen samen voor een waar Wielercafé, daar kun je terecht voor een gezellig hapje en drankje terwijl je de koers volgt. Ook zijn diverse winkels open.
  • Rozendaal: Hier kun je bij Hotel Meneer Pos de strijd aan op de rollerbank met ondertussen livemuziek van de Koninklijke Rozendaalsche Kapel en een DJ. In de Rozendaalselaan kunnen kinderen zich uitleven op een parkoers voor alle wielersoorten.
  • Rheden: Daar zie je de start van de beklimming aan de Schietbergseweg, met restaurant Houtplaats als prachtig kijkpunt en plek voor een hapje/drankje. Bij de rotonde is er een fietsparkoers en muziek van een fiets-DJ.

Side-events voor goede doel

Ook voorafgaande het NK vinden side-events plaats. Zo toert een mobiele Pumptrack door de gemeente Rheden. Sport in Rheden organiseert in samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland de actie ‘Voor iedereen een fiets’ , bedoeld voor gezinnen met minder financiële mogelijkheden.
Kijk voor alle side-events op www.sportinrheden.nl/nk-wielrennen .

Sport en Natuur in balans

Wethouder Ronald ter Hoeven: “Het NK Wielrennen 2024 is een evenement waar sport en natuur in balans zijn. Iedereen kan in de dorpskernen genieten van topsport en met side-events moedigt het NK, inwoners aan om te gaan sporten in onze prachtige omgeving. Tegelijkertijd heeft bescherming van de kwetsbare natuur van de Veluwezoom de volle aandacht.”
Het Nationaal Park Veluwezoom is tijdens het NK niet toegankelijk voor bezoekers om zo de natuur te beschermen. Ook vliegen er geen helikopters over het natuurgebied en zijn voertuigen in de koers grotendeels elektrisch.

Bereikbaarheid

Het NK is goed te bereiken met de fiets, lopend of via het Openbaar Vervoer.
  • Vanaf station Velp en Rheden ben je binnen vijf minuten aan het parkoers.
  • Tussen 7.00 - 16.30 uur is het parkoers van de Posbankronde afgesloten voor verkeer.
  • De dorpen Velp en Rheden bereik je via de A348 en A12.
  • Het is mogelijk om het parkoers over te steken. Volg hiervoor de instructies van Verkeersregelaars.
  • Voor parkeren is ruimte bij het tijdelijke gemeentehuis Velp (President Kennedylaan), Sportcentrum De Dumpel/Biljoenbad.
  • Bij het Postillion Hotel en Carpoolplaats Arnhem is ook fietsverhuur beschikbaar waarmee je binnen tien minuten aan het parkoers bent.
  • Actuele informatie over de wedstrijd, verkeer en bereikbaarheid is te vinden op www.nkwielrennen.com .