Michella wil jeugd inspireren bij Alfa City Run

mei 07 , 10:43 Sport
alfa city runobstacle help 1536x864 1
Het was even slikken toen Michella werd gevraagd om deel te nemen aan de obstakel loop die landelijk de kwesties rondom fysieke en mentale gezondheid op de kaart wil zetten: de Alfa City Run.
Maar tegelijkertijd wist ze eigenlijk direct dat ze geen nee kon zeggen.

Eerste editie Alfa City Run

De obstakel loop waar Michella aan mee ging doen was de eerste editie van de Alpha City Run, mede mogelijk gemaakt door het Arnhemse bedrijfsleven. De organisatie heeft de ambitie landelijk runs te organiseren en zet de gezondheid van Nederlanders op de kaart. Fysiek, maar ook mentaal: “De run is geen wedstrijd, maar een moment van mensen leren kennen en samenwerken,” aldus organisator Danny van Aanholt. Andere bekende deelnemers zijn burgemeester Ahmed Marcouch, oud-Vitesse spelers.

Jeugd inspireren

“Mijn eerste gedachte was dat ik het niet kon. Maar organisator en personal trainer Danny gaf aan dat ik het wél zou kunnen en bood me aan om samen te trainen. Door het goede voorbeeld te geven hoop ik de jeugd te inspireren. Als ik het kan, kunnen zij het ook. Dit gaat niet alleen over mij, het gaat over ons allemaal. We bewegen te weinig, eten te veel troep en het uit de hand gelopen smartphonegebruik zorgt voor angststoornissen, eenzaamheid en onzekerheid bij veel jongeren,” aldus Michella.
alfa city run8

'Helemaal klaar mee'

Michella zal de komende maanden haar verhaal delen met iedereen die het wil horen. Te beginnen met haar eigen social media kanalen. Een slechte levensstijl waarin ze te weinig op gezonde voeding lette, weinig beweging had en toen inzicht kreeg dat er wat moest veranderen: “Want daar ben ik nu helemaal klaar mee. Het doet pijn om andere mensen ook zo te zien struggelen. En dat is waarom ik nu meedoe en anderen ook oproep om mee te doen."

Meer informatie

Organisatie Alpha City Run: ; .