Bij BetCity triomfeeden Bekhuis/Piersma en Boehlé/Sengers

08 aug , 11:28 Sport
betcity eredivisie beach arnhem
Afgelopen weekend vond de BetCity Eredivisie Beach plaats in een indrukwekkend pop-up stadion in hartje Arnhem. Bezoekers genoten van een deelnemersveld dat lange tijd niet zo sterk is geweest.
Boehlé/Sengers en Bekhuis/Piersma gingen in dit grootse stadion er met de winst vandoor.
Hetzelfde stadion als EK Beachvolleybal
Extra speciaal was de locatie: de sporters kregen de kans om te spelen in hetzelfde stadion waar over iets meer dan een week het EK Beachvolleybal wordt gehouden. Dit zorgde voor een gave sfeer tijdens de wedstrijden. Luini en Piersma/Bekhuis konden alvast proeven aan de ambiance, omdat zij tijdens het EK in Arnhem hun poulewedstrijden spelen.
Negenman/Spaansen voor het eerst op het podium
De jonge talenten Negenman/Spaansen van Beach Team Nederland behaalden dit weekend voor het eerst het podium tijdens de BetCity Eredivisie Beach. Ze wisten de bronzen medaille te verzilveren na een beslissende derde set tegen Konink/Poiesz. Bekhuis/Piersma hadden vanaf de kwartfinale geen setverlies en sleepten daarmee het goud binnen. Gallay/Churin, een Argentijns duo met ervaring op de (Jeugd) Olympische Spelen, verloor de finale en moest genoegen nemen met de tweede plek.
Twee Olympiërs in de kleine finale
In de kleine finale speelden Brouwer/van den Bogert tegen Luini/Boersma voor het brons. Opvallend aan deze wedstrijd was dat zowel Brouwer als Boersma eerder op de Olympische Spelen hebben gestaan. De ervaren Boersma speelde dit weekend met zijn neef Luini. Helaas grepen zij net naast het podium en eindigden als vierde. Brouwer/van den Bogert pakten het brons. De finale tussen van Werkhoven/van Hal en Sengers/Boehlé, die al vaker tijdens de tour in de finale tegenover elkaar stonden, werd wederom gewonnen door Sengers/Boehlé in drie spannende sets.
Voor meer informatie over BetCity kijk hier.
betcity eredivisie beach 2