BetCity Eredivisie Beach in Nijmegen afgelopen weekend

jun 15 , 13:31 Sport
beachvollybalbetcityeredivisie2024pwa240609357 1030x687 1
Afgelopen weekend, 8 en 9 juni, vond de BetCity Eredivisie Beach Tour plaats in Nijmegen. Op de historische Waalkade waren drie prachtige velden klaargelegd voor de beste beachvolleyballers van ons land.
Het werd een fantastisch weekend, waarin het publiek kon genieten van spannende finales.
De tour komt naar Arnhem op 3 en 4 augustus.

Damestoernooi bracht een kraker

Het damestoernooi bracht een kraker van een halve finale tussen Stok/van der Made en Driessen/Fleming. Drie sets met minimaal verschil waren nodig om de winnaar te bepalen, waarbij de tweede set zelfs met 29-27 werd beslist in het voordeel van Stok/van der Made. Een mentale opsteker voor Stok/van der Made, die dit vertrouwen meenam in de derde set. Met 15-13 trokken zij de wedstrijd en daarmee een finaleplek naar zich toe. Voor Driessen/Fleming was het al de derde driesetter van het toernooi, maar daar bleef het niet bij. In de kleine finale om plek drie en vier wachtte hen weer een derde set tegen Esther Cramer en Laura Overwater. Deze werd wel winnend afgesloten en daarmee was de bronzen medaille een feit. Ook de finale tussen Stok/van der Made en Reinders/van Mill was na twee sets nog niet beslist. In een spannende derde set trok Stok/van der Made aan het langste eind en wist zich daarmee te verzekeren van hun eerste toernooi overwinning dit seizoen.

Cook/Caldwell geven show weg

De Amerikaan Cody Caldwell en de Schot Seain Cook veroverden dat weekend de harten van de toeschouwers. Met hun ogenschijnlijk nonchalante looks en spel mochten ze zich zonder set verlies in de finale melden. Daar wachtte hen Thijmen Heemskerk en Mick Toet: de twee mannen uit Den-Haag die ook een uitstekend toernooi kenden in Nijmegen. Het werd het weekend van zenuwslopende wedstrijden zo bleek, want ook hier moest er een derde beslissende set aan te pas komen, nadat Heemskerk/Toet de tweede set met 28-26 naar zich toe wist te trekken. In die derde set was het verschil duidelijker zichtbaar in het voordeel van Cook/Caldwell. Met 11 tegen 15 de terechte kampioenen. Brons ging naar Hogenhout/Oskam.

De Eredivisie Tour

Deze spannende competitie omvat negen toernooien verspreid over heel Nederland. Het hoogtepunt van het seizoen is het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal in Den Haag, de grand finale van de tour op 31 augustus en 1 september.
De tour komt naar Arnhem op 3 en 4 augustus. Kijk voor meer informatie op BetCity Eredivisie Beach Tour .